Ga naar de inhoud

Brenda Tipt: Salsa Shop | Amsterdam

Salsa Shop txt

Twee weken geleden opende een nieuwe hotspot in Amsterdam: Salsa Shop. Omdat ik (net als waarschijnlijk veel van jullie) gek ben op goed Mexicaans eten vond ik het erg jammer dat ik de uitnodiging voor de opening moest afzeggen. Afgelopen vrijdag was ik onverwachts een dagje in Amsterdam en ging ik langs bij de nieuwe hotspot.

The beginning

Salsa Shop staat voor Good Food, Fast. Geen traditionele fastfood dus, maar wel goed Mexicaans eten dat je snel kunt opeten. Bij de counter bestel je je burrito of taco’s, deze laat je direct vullen met alles wat je lekker vindt waarna je het bij de kassa afrekent en plaats neemt in de zaak. En als je dat laatste liever niet doet kun je het ook meenemen.

Salsa Shop is ontwikkeld door vier jongens die zagen dat de verse Mexicaanse keuken in onder andere New York razend populair is. In Nederland kenden zij nog geen goede tenten waar je terecht kunt voor een verse snelle Mexicaanse hap. Daarom besloten ze de stoute schoenen aan te trekken en hier zelf een concept voor te ontwikkelen.

De boys werkten samen met een Mexicaanse kok om samen authentieke Mexicaanse recepten te ontwikkelen. Zo wordt het vlees gemarineerd in huisgemaakte marinades naar geheim recept en zijn de zes salsa’s speciaal voor de Salsa Shop ontwikkeld. De recepten staan in ‘the bible’ zodat het eten iedere dag hetzelfde smaakt, ongeacht wie het klaarmaakt. Daarbij gebruikt de Salsa Shop alleen verse ingrediënten en kruiden. Alles wordt ter plekke klaargemaakt.

Salsa Shop 02

Good Food

Op het menu staan burrito’s en taco’s en als je liever niet het deeg eet kun je ook gaan voor een burrito bowl (dit is alles wat in een burrito zit behalve de burrito zelf) of een salade. Nadat je die keuze hebt gemaakt kies je een van de vier vleessoorten (chicken, steak, pork of beef) of ga je voor de veggie’s. Dan is het tijd voor de topping: zure room, kaas, guacamole, mais of picco de gallo.

En dan denk je dat je het hebt gehad? Nee zeker niet, want dan moet je nog kiezen welke van de zes huisgemaakte salsa’s je wilt hebben. Qua salsa’s is er voor ieder wat wils, van mild tot heet, heter en heetst. Om je taco of burrito af te blussen kun je gaan voor een van de frisse huisgemaakte limonades of een Mexicaans frisje of zelfs een biertje.

Omdat ik zoveel mogelijk wilde proeven nam ik 4 taco’s die ik liet vullen met de verschillende vleessoorten en salsa’s. Ik houd niet van pittig eten, maar toch hebben de mannen me er van overtuigd om ook de smokey pineapple chipotle salsa te proeven (een van de recepten waar ze zo trots op zijn). De heetste salsa, de Fiery Yellow Habanero, ging me iets te ver. Gelukkig kreeg ik een glas  huisgemaakte fresh lime lemonade om te blussen.

Salsa Shop 06

Mals en goed gekruid

Ik heb eerder echt goed Mexicaans gegeten (onder andere in New York), maar dit is niet te vergelijken met de taco’s en burrito’s van de Salsa Shop. Want oh my wat is dit lekker zeg. Het vlees is super mals en heerlijk gekruid. Je proeft dat er goede verse ingrediënten worden gebruikt.

Als ik eerlijk ben kan ik niet kiezen welke van de vier taco’s ik het lekkerste vond. Chicken, beef, pork, het is allemaal super. Qua salsa houd ik niet van té pittig, maar de smokey pineapple chipotle salsa vond zelfs ik lekker. Zorg er wel voor dat je iets te drinken bestelt voor als het je even té heet wordt.

De prijs van Salsa Shop is niet te vergelijken met de bekende fastfood ketens, maar het is goedkoper dan wanneer je uiteten gaat. Voor een burrito bij de Salsa Shop betaal je € 8,00 tot € 10,00. Bij Salsa Shop krijg je echt goed (en vers) lekker eten dus wat dat betreft is het de prijs zeker waard.

Salsa Shop 03

Snelle smakelijke hap

Het interieur van de zaak is Mexicaans, maar niet standaard zoals je bij veel standaard Mexicaanse restaurants tegenkomt. Het is niet schreeuwerig of druk, maar rustig en bijna minimalistisch ingericht. Het is super leuk om te zien dat er aandacht aan de inrichting is besteed. Zo zijn de tafels en krukjes bedrukt (of eigen gebrandmerkt) met het logo van de Salsa Shop.

Mijn taco’s waren de lekkerste die ik ooit heb gegeten. En daarom kom ik zeker nog eens terug bij de Salsa Shop. Ideaal als je lekker wilt eten, geen tijd hebt om uren aan tafel te zitten en opzoek bent naar een snelle smakelijke hap. Handig na een shopsessie, als je iets hebt gedronken op het Rembrandtplein of als je naar de bioscoop gaat.

Salsa Shop is dinsdag tot en met zondag geopend, zowel voor de lunch als het diner. Op donderdag zijn ze geopend tot 01.00 uur, en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 03.00 uur. Dus ook na het stappen kun je genieten van een overheerlijke Mexicaanse hap.
De eerste vestiging van de Salsa Shop vind je op Amstelstraat 32 in Amsterdam (vlak achter het Rembrandtplein).

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op