Caprese met perzik

Caprese met perzik txt

Het is vakantie, en omdat ik nu even niets ‘moet’ probeer ik ook een beetje gemakkelijk te eten. Ik wil namelijk niet té lang in de keuken staan met mooi weer. Maar naast gemak ga ik tussendoor ook voor gezond eten, om in balans te blijven. Dit is wel nodig ter compensatie naast al het lekkers dat bij een vakantie, én bij mooi weer komt kijken. Denk aan barbecueën en etentjes met familie en vrienden, luxe (goed belegde) broodjes bij de lunch, hapjes bij het varen, lekkere koekjes bij de koffie en de handjes chips bij de borrel. Daarom eet ik tussendoor regelmatig een salade, zo krijg ik toch voldoende groente binnen. Én ook ideaal met warm weer omdat het lekker fris is.

Wat alleen niet zo in balans is, is het aantal keer dat ik deze salade de afgelopen week at. Ik at het eerst als avondmaaltijd (met extra sla en croutons) daarna nam ik het voor de lunch mee naar het plaatselijke recreatiestrandje, en at ik het nog een keer thuis op een minder mooie dag bij de lunch. En tot slot serveerde ik het ook nog bij een barbecue met vrienden.

Ik vind het niet helemaal ideaal om vier keer in de week het zelfde te eten, maar dit verklaard wel wat ik van deze snelle caprese met perzik vind. Super lekker, en ik vind dat je dit zeker ook moet proberen. Want het is lekker, fris en snel klaar. Kortom een ideaal zomer-gerecht.

Heb je ook van die perioden dat je iets zo lekker vindt dat je het heel vaak achter elkaar eet? (en dat je het daarna waarschijnlijk even te veel hebt gegeten om nog lekker te kunnen vinden omdat het je neus uit komt? ;)).

Caprese met perzik 02

Caprese met perzik

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 perziken
 • een handje Cherry tomaatjes
 • halve bol buffel mozzarella
 • 6 muntblaadjes
 • 8 basilicumblaadjes
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
 • zout
 • peper
 • eventueel gemengde sla

Bereiding:

Halveer de perziken en verwijder de pitten. Perzik kun je eten met de schil, maar als je dat liever niet doet dan kun je het schillen. Snijd de perziken in partjes.
Halveer de tomaatjes en scheur de blaadjes munt en basilicum in stukjes.

Meng in een schaaltje de witte wijnazijn met olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de partjes perzik met tomaatjes, munt en basilicum. Scheur de mozzarella in stukken en voeg dit ook bij de salade. Schenk de dressing over de salade en meng dit even goed door.
Voeg eventueel gemengde sla vlak voor het serveren bij de salade.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marloes says

  Mozzarella, een van de dingen waar je me de laatste tijd voor wakker kan maken. Ik geloof dat ik een beetje een foodcrush heb :p. Je zou de perziken nog even kunnen grillen, komt het zoet in de perzik nog beter naae voren.

  • Brenda Kookt says

   Ja, gegrilde perziken zijn ook heerlijk. Worden ze nog zoeter van.
   Bedankt voor de tip :)

 2. linda voskuil says

  wij gaan dit recept volgende week proberen ben heel benieuwd

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk Linda, hoop dat jullie er ook zo van zullen genieten.