Ga naar de inhoud
1 beoordeling

MonChoutaart met aardbeientopping

Vandaag deel ik jullie mijn heerlijke recept voor MonChoutaart. Dit is een taart die bij ons altijd favoriet is. Het maakt niet uit welke overheerlijke taart ik erbij maak, de MonChou gaat altijd als een speer. Natuurlijk kun je de taart uit het welbekende pakje maken, maar het is helemaal...
45 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

MonChoutaart met aardbeientopping

Vandaag deel ik jullie mijn heerlijke recept voor MonChoutaart. Dit is een taart die bij ons altijd favoriet is. Het maakt niet uit welke overheerlijke taart ik erbij maak, de MonChou gaat altijd als een speer.

Natuurlijk kun je de taart uit het welbekende pakje maken, maar het is helemaal niet moeilijk om hem helemaal zelf te maken. Vanaf nu maak je hem dus zonder pakjes of zakjes want die heb je dus helemaal niet nodig. Al is een pakje MonChou-kaas natuurlijk wel een vereiste 😉

Monchoutaart

Meestal wordt de taart met kersen gegeten maar met aardbeien is dit ook erg lekker. Je kunt kiezen voor een blik met vlaaienvulling, maar het is ook erg lekker om vers fruit of jam te gebruiken als topping voor je MonChoutaart. In dit geval ging ik van een combinatie van deze twee, aardbeienjam met verse aardbeien. Iedere keer is deze taart weer een topper op onze verjaardagen, ik hoop bij jullie ook.

Wil je een andere monchoutaart maken? Wat dacht je van deze taart met stroopwafels en karamel?

Monchoutaart txt

Monchoutaart 01

Ingrediënten

punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze monchoutaart met aardbeientopping

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie. Laat de boter in een pannetje smelten op laag vuur.
2
Stap 2
Plaats de koeken in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het koekkruimmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3

Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is.

4
Stap 4
Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
5
Stap 5
Laat de taart minimaal 2 uur opstijven voor je de aardbeien laag er over smeert.
6
Stap 6
Roer de jam los in een kommetje. Was de aardbeien en halveer ze. Verdeel de jam met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart. Strooi de aardbeien eroverheen.
7
Stap 7
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

1 reactie

Marjolein
4/5 sterren

Gisterenavond de monchoutaart gemaakt voor een gezelschap . Ze vonden hem allemaal heel erg lekker , ik heb me helemaal aan het recept gehouden ,wat kan de oorzaak zijn dat de taart erg slap was en een beetje ingezakt ? Ik heb de slagroom ook absoluut niet te stijf geklopt zoals stond vermeld om dat zeker niet te doen !

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op