Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Kokosmakronen

9 juli, 2014 | DOOR Brenda Kookt | 22 REACTIES

Kokosmacronentxt

Eerder heb ik jullie verteld over mijn kokosperiode, de periode waar ik nog steeds midden in zit. Het is begonnen nadat ik op de Sunday Market kokosbollen heb gegeten. Ze waren zo lekker dat ik zelf ook kokosmakronen wilde maken.

In kookboeken en op internet heb ik een tijdje gezocht naar mijn ideale recept voor kokosmakronen. Ieder recept heeft namelijk weer een andere verhouding, bij het ene recept is suiker gebruikt, de ander honing en het volgende recept voegt geen suikers toe. Op Carolines blog vond ik een recept dat me erg aansprak. Namelijk eentje waarbij gecondenseerde melk werd gebruikt.
Door de gecondenseerde melk worden de kokosmakronen lekker zoet, maar niet té. Zoals bijna alle baksels zijn ook de kokosmakronen meteen na het bakken het lekkerste. Na een dag worden de makronen een beetje sticky, net zoals de makronen uit de winkel. Ik snap nu helemaal waarom er meestal ouwel-papier onder kokosmakronen zitten ;)

Uit dit recept haalde ik 20 flinke makronen, de volgende keer maak ik ze iets kleiner. De makronen hebben een hele goede kokossmaak, een grote koek is dan wel een hele hap. Ik neem liever 3 kleinere koekjes. Oh, en voor het geval je je afvraagt wat de ‘suikerklontjes’ op de foto zijn. Dit zijn heerlijke kokosblokjes, verkrijgbaar bij de notenboer. Als je ze fijnmaalt kun je ze gebruiken in dit recept, maar ze zijn ook lekker door een notenmix, of gewoon zo los als snack.

Kokosmakronen

Bereidingstijd 20 minuten en 15-20 minuten baktijd

Ingrediënten voor ongeveer 20 makronen

  • 1 blikje gezoete gecondenseerde  melk
  • 370 gram gedroogde kokos
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 grote eiwitten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de kokos met de condenseerde melk en vanille extract. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten door het kokosmengsel.

Leg op de bakplaat hoopjes beslag, zorg er voor dat ongeveer 3 tot 4 cm ruimte tussen de hoopjes zit in verband met het uitlopen van het beslag.

Bak de makronen 15 – 20 minuten tot de goudbruin zijn. haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Zorg er voor dat de bakplaat is afgekoeld voordat je er nieuwe makronen op legt.

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Cycling Diner The ReportCycling Diner The Report
  • Hawaiispiesjes en aardappelpakketje op de barbecueHawaiispiesjes en aardappelpakketje op de barbecue
  • Chocolate Chip CookiesChocolate Chip Cookies
  • Snickerskoeken (met pindakaas)Snickerskoeken (met pindakaas)

Filed Under: Cake/Taart en Koekjes, Tussendoortjes Tagged With: kokos, kokoskoeken, kokosmakronen, recept, recept kokos, recept kokosmakronen

<< Plog #5 7/7
Tip: De Ysbreeker >>

REACTIES

  1. Marja says

    9 juli, 2014 at 08:30

    Dit zijn vast niet die droge korrelie dingen met een ouweltje eronder die ik vroeger thuis kreeg. Mede door die makronen had ik de kokos afgezworen. Masr met de gecondenseerde mel erin….klinkt erg smakelijk! Ik gaze zeker uitproberen.
    Bedankt voor ‘t recept Brenda.
    Liefs, Marja

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      9 juli, 2014 at 09:40

      Ha, nee ik ben ook geen fan van de droge kokosmakronen uit de supermarkt, die sla ik meestal ook over.
      Maar deze daarentegen, helemaal als ze net uit de oven komen..

      Beantwoorden
  2. Justine says

    9 juli, 2014 at 15:21

    Oeh klinkt lekker! Ga ik een keer proberen :)

    Beantwoorden
  3. nicole says

    9 juli, 2014 at 17:06

    Die uit de supermarkt zijn vaak heel droog. Deze versie met de melk lijken me heerlijk, snel maken dus

    Beantwoorden
  4. Ramona - A Dutchie Baking says

    9 juli, 2014 at 21:36

    Mjam, die zien er goed uit! Ik zit altijd in een kokosfase.. En ik ben nu ook erg benieuwd naar die kokosblokjes!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      10 juli, 2014 at 08:31

      Ha, ook een kokosfase :) Dan moet je de kokosblokjes echt eens proberen. Hier vind je het recept:

        https://www.brendakookt.nl/2014/05/14/kokoshapjes-met-frambozen/
      Beantwoorden
  5. Marlissa says

    9 juli, 2014 at 21:40

    Ik heb de lekkerste op bij een kraam bij de Swan Market, sindsdien vind ik de kokosmakaron zo lekker. Ik wil het ook wel eens zelf maken:)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      10 juli, 2014 at 08:32

      Ik denk dat dat dezelfde kokosballen zijn die ik op de Sunday Market heb gegeten! Wat zijn die lekker hé?

      Beantwoorden
  6. josee says

    11 juli, 2014 at 11:42

    Ik heb ze gemaakt om tijdens de voetbalwedstrijd te knabbelen. Iedereen vond ze super super lekker. Ze zijn het lekkerst als ze vers zijn. De gecondenseerde melk maakt ze zoet genoeg. Dus geen suiker, hoera. Leuk om snel een heerlijk koekje op tafel te toveren.

    Beantwoorden
  7. Hilde says

    23 januari, 2015 at 20:00

    Ze zijn heerlijk!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      24 januari, 2015 at 10:19

      Super leuk om te horen, tnx!

      Beantwoorden
  8. Luc says

    22 februari, 2015 at 21:09

    Hallo Brenda, ik wil graag je recept proberen maar vraag me af hoeveel een blikje gecondenseerde melk is, hoeveel ml of gram?

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      23 februari, 2015 at 12:56

      Hoi Luc, een blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag heeft een inhoud van 397 ml.

      Beantwoorden
  9. Onno says

    19 september, 2015 at 16:44

    Deze lijken me lekker al maak ik ze meestal wat eenvoudiger en iedereen die er van eet vind dat erg lekker.
    Heb het recept van mijn moeder…

    1 ei (dus eiwit met eigeel)
    100 gr. suiker
    100 gr. kokos

    Alles mengen en beslag zo’n 15 à 20 min. opzij zetten. Ik heb de indruk dat de kokos dan minder uitloopt en in deze tijd kan de oven mooi opwarmen.
    Zo’n 17 à 20 minuten bakken op ca. 175°C tot ze mooi lichtbruin en zacht van binnen zijn.

    Tuurlijk kun j meer maken, hou deze verhouding dan aan. Met het dubbele recept heb je ongeveer 28 koekjes.
    Zelf vind ik het mooi om met lepels een “canelle” te vormen.

    Smakelijk.

    Groeten, Onno.

    Beantwoorden
  10. Karina says

    25 december, 2015 at 22:48

    Hoi, het mengsel wordt veel te droog en onhandelbaar wanneer ik deze maten aanhoud.

    Beantwoorden
    • Onno says

      27 december, 2015 at 10:43

      Beste Karina,

      Gebruik je een hete lucht oven(functie)?
      Als ik die functie kies worden mijn kokoskoekjes droger…

      Groet, Onno.

      Beantwoorden
  11. Karin says

    6 maart, 2016 at 15:48

    Hoi Brenda, ze zijn heerlijk allen uitlopen doen ze totaal niet. Het beslag is vrij droog en de hoopjes blijven hoopjes. Doe ik iets verkeerd? Gr. Karin

    Beantwoorden
  12. margriet evers says

    7 april, 2016 at 21:55

    Ik ben benieuwd : wilk graag de cocosmacronen bakken, maar er staat niet bij hoeveel inhoud er in dat6 blikje geconsdenseerde melk zit. Heb het nog nooit gekocht, dus weet niet of er verschillende maten zijn..

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      8 april, 2016 at 08:50

      Een blikje gecondenseerde melk van Friesche Vlag bevat 397 gram

      Beantwoorden
  13. Gerla says

    8 augustus, 2016 at 14:27

    Ha Brenda, twee jaar na dato haha gisteren de kokosmakronen gebakken. Heerlijk recept. Inderdaad niet te zoet en wel lekker sticky! Vooral de volgende dag, heerlijk vind ik ze.

    Beantwoorden
  14. Joke Been says

    2 maart, 2018 at 14:11

    Ik heb de kokosmakronen al een paar keer gemaakt.
    Heerlijk,van het weekend weer.
    Succes verzekerd.
    Grot Joke

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      4 maart, 2018 at 15:52

      Wat super leuk om te horen dat jullie zo van de kokosmakronen genieten Joke!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Makkelijke maaltijd
Pannenkoeken (basisrecept)
Recepten
Ovenschotel

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie