3x Salade mee naar het werk

Salade mee naar werk

Als iemand een echte ‘broodeter’ is, dan ben ik het! Een goed belegd broodje kan een ware traktatie voor me zijn. Daarom eet ik tijdens de lunch meestal brood, zeker als ik aan het werk ben. Het is makkelijk, mega snel klaar te maken en het vult ook goed. En het is lekker. Daarbij ben ik geen type die een hele dag kan overleven op 2 crackers of rijstwafels. Ik moet goed eten.

Maar omdat iedere dag broodjes meenemen soms beetje saai wordt probeer ik het af te wisselen (of aan te vullen) met kommetjes soep en goedgevulde salades.
De salades die ik meeneem moeten aan een paar dingen voldoen: ze moeten gemakkelijk mee te nemen zijn en het moet niet te veel tijd kosten om het klaar te maken.
Thuis maak ik de salade zoveel mogelijk af, ik snijd de ingrediënten en stop de dressing in een apart bakje. Hierdoor voorkom ik dat de gebruikte slasoort slap wordt. Komkommer snijd ik meestal ook pas op het laatste moment. De volgende drie heerlijke salades nam ik de afgelopen weken mee naar het werk.

Snap Shots juni 01

Salade met rucola, halve avocado, komkommer, gerookte zalm, geitenkaas en een honing/mosterd dressing.
Een combinatie die niet fout kon gaan: zalm met avocado. Enige riskante bij deze salade is de avocado, deze moet wel rijp zijn maar niet té. De avocado nam ik in zijn geheel mee in het bakje. Op het werk bewaar ik de salade inde koelkast en voor het eten maak ik hem klaar. De halve avocado waar de pit nog in zit bewaar ik in een zakje in de koelkast voor de volgende dag.

Salade 02

Simpele ‘Hollandse’ salade: ijsbergsla, gekookt eitje, blokjes gerookte kip, komkommer, tomaatje en kaas met een honing/mosterd dressing.
Dit is een hele simpele, een soort van Hollandse salade die denk ik iedereen wel eens heeft gegeten. Desalniettemin (mooi woord ;)) is deze salade altijd goed. Én de meeste ingrediënten heb ik altijd in huis. Soms is er geen kip of kaas, maar dan laat ik dat er gewoon uit.

Salade 04

Een heerlijke salade voor deze tijd van het jaar: ijsbergsla met komkommer, meloen, prosciutto en feta.
In de supermarkt en bij de groenteboer struikel je deze weken bijna over de meloenen. Daarom moet je ze wel meenemen. En als je ze dan toch in huis hebt, maak dan meteen deze salade!
Als je niet van proscuitto of rauwe ham houdt kun je deze vervangen door een andere hamsoort.
Een uitgesproken dressing heeft deze salade niet nodig, olijfolie met een beetje azijn, peper en zout is voldoende. Maar ook met balsamico azijn is deze salade heerlijk.

Neem je ook wel eens een salade mee voor de lunch? Wat voor salade neem je dan het liefste mee?

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Sabine says

  Wat een fijn artikel, ik houd van salades! Overigens vind ik ze er allemaal bijzonder lekker uit zien dus ik zou ze zo kunnen eten. Ik was nog even aan het bedenken welke mijn favoriet zou zijn, maar eigenlijk lijken ze me allemaal bijzonder fijn. Misschien dan toch die laatste met meloen en ham, goed idee om daar echt een salade van te maken!

 2. nicole says

  Salades zijn altijd goed, zeker met het mooie weer. Die met rucola is toch wel mijn favoriet.

 3. Lot says

  Ik nam ook vaak salades mee toen ik nog werkte. Witlof vind ik ook altijd erg lekker in salades, vult ook lekker en je bent lang bezig met kauwen.

 4. Patricia says

  een van mijn favo’s om mee te nemen is zakje salade, al dan niet aangevuld met wat geraspte wortels, tomaatjes en geraspte bietjes (kan en klaar in versschap bij appie), klein blikje linzen uitgelekt. Met een honing mosterd of mosterd dille dressing en wat zachte geitenkaas. Als ik thuis lunch zelfde maar dan met gebakken reuzenbonen eroverheen. smelt de geitenkaas ook een beetje (geen Eigen idee hoor, vlg mij van chickslovefood!)

 5. Letizia says

  Klinkt erg lekker!!! Ik ben dol op salades meenemen naar het werk. In NL at ik ook altijd brood maar in Italie is dat niet gebruikelijk. Mijn favoriete salade is met sperzieboontjes, cherrytomaatjes, walnoten, rozijnen en mozzarella. Morgen kan je het recept terugvinden op mijn blog! Ciao, letizia

 6. Melissa Charlotte says

  Ik ga de Hollandse salade zeker een keer meenemen. Misschien zelf wel een keer naar het strand ofzo. Lekker dagje weg..

 7. alexandra niemeijer says

  hoi dit lijken me heerlijke salades en heb de ingrediënten al op mijn boodschappen lijstje geschreven :) alleen je gebruikt een halve avocado nu vroeg ik mij af gooi je dan de andere helft weg of kan je datnof bewaren.

  Groetjes alexandra niemeijer

  • Brenda Kookt says

   Zorg dat in de halve avocado die je over hebt de pit blijft zitten en verpak het in huishuidfolie. In de koelkast kun je het zo nog 2 dagen bewaren.