Snelle Foe Yong Hai

Fou Young High txt

Hebben jullie de afgelopen dagen genoten van het heerlijke zomerweer? Zelf heb ik wél van heerlijk weer genoten, maar niet hier in Nederland. De afgelopen 10 dagen was ik namelijk van mijn vakantie op het Griekse eiland Zakyntos aan het genieten. Doordat ik op voor heb gewerkt draaide het blog gewoon door, en hierdoor kon ik heerlijk genieten van mijn vakantie.
Mooi weer, lekker relaxen, (bijna) geen internet én goed eten. Binnenkort lees je hier uiteraard meer over op het blog.
Voor vandaag heb ik een snel gerechtje voor je, eentje die ik zelfs met warme (broeierige en zelfs klamme) dagen kan waarderen, een snelle Foe Yong Hai!

Ik ben niet zo van het ‘Chinezen’ (het eten bij de Chinees), en als ik ga Chinezen dan neem ik 9 van de 10 keer een loempia. Die andere ene van de 10 keer neem ik Foe Yong Hai.

Foe Yong Hai is een mond vol en het lijkt heel wat, maar dat valt dus reuze mee. Het is eigenlijk heel erg simpel, namelijk rijst, met een omelet en een sausje. Persoonlijk vind ik het juist lekker om lekker veel groenten in de omelet te verwerken. Het jammere (vervelende) aan eten bij de Chinees vind ik namelijk dat er altijd zo weinig groenten bij de rijst, of in de saus, zit. Daarom hier mijn versie van Foe Yong Hai, een lekkere snelle versie met veel groenten. En een simpel sausje, zodat je dit na je werk snel in elkaar kunt flansen. En eerlijk gezegd vind ik deze foe yong hai lekkerder dan die van de Chinees.

Fou Young High 02

Snelle Foe Yong Hai

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 – 3 personen

  • 1 kopje rijst
  • 1 (winter)wortel
  • 1 prei
  • 5 grote champignons
  • 5 eieren
  • 75 gram taugé
  • peper en zout
  • blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 2 eetlepels sweet chili saus

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de wortel, prei en champignons in blokjes. Bak dit even aan in een koekenpan met olie, voeg de taugé er op het laatste ook bij en bak dit even kort mee. Meng de eieren met de aangebakken groenten en bak hier een grote omelet van.
Verwarm de tomatenblokjes op het vuur en meng dit met de gembersiroop en sweet chili saus.

Serveer de omelet met rijst en de tomatensaus.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. ASTRID says

    hoi brenda, hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad. Ga je recept maken vanavond pas hem een beetje aan omdat de jongens geen champ lusten maar komt helemaal goed! thx voor het idee. groetjes astrid

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je hem meteen gemaakt hebt Astrid. Zonder champignons lijkt het me ook een prima gerecht. Ik hoop dat het gesmaakt heeft!

      • Mieke says

        Hallo Brenda,
        Is wel intussen 2 jaar later
        Vanavond gemaakt en gegeten …….we hebben er van gesmuld . Heb er zelf nog een teentje knofloook aan toegevoegd.
        Een echte aanrader en lekker vegetarisch!

  2. Shimara says

    Het is misschien ook grappig om te weten dat dit gerecht in china niet bestaat. Ik had ooit een klasgenoot die kende restauranthouders uit china en zij zeiden dat het gerecht door de chinezen voor de westerse wereld is bedacht.

    Hoe dan ook ik vind dit lekker en ik wil het dan ook eens proberen te maken, ben benieuwd

    • Brenda Kookt says

      Ja dat heb ik ook eens gehoord. Schijnt dat veel gerechten die wij bij de Chinees eten niet echt Chinees zijn.
      Nasi zoals wij eten schijn je in China ook niet te kunnen bestellen. Toch blijven dit mijn lekkerste Chinese gerechten, samen met de loempia.

      • Ronald says

        ze gebruiken sowieso minder tot geen saus. Een Chinees zegt niet voor niks dat Nederlanders sauseters zijn.

  3. Ronald says

    Ik doe het altijd in de oven in kleine ovenpannetjes.

    De groente zoals prei, tauge, wortel, broccoli, champignons (niet voor mijn zoon), paprika (niet voor mijn dochter) klein snijden. Je kunt het roerbakken van tevoren maar hoeft niet.

    In het pannetje een ei kloppen en de benodigde groente erin mengen en dan een kwartier tot 20 minuten in de oven.

    Je kunt er ook gehakt (wel eerst gaar wokken), tafu, mais/ dopperwtjes (kook ik dan wel eerst gaar) of knoflook in stoppen.

    Ieder voegt erin wat hij/zij wil en eet het eigen pannetje leeg.

  4. Sheila says

    Heb wat gerechten van je gemaakt, waaronder deze. Supermakkelijk te maken met ingredienten die toch al vaak in huis zijn. Goed van smaak, ook voor de kinderen. Top!

  5. Michelle says

    Hai Brenda,

    Wat een heerlijk (simpel) recept! Het stond zo op tafel en we hebben er met zijn allen van zitten smullen. Als aanvulling op jouw recept heb ik nog 1 tl bruine basterdsuiker toegevoegd aan de foe yong hai-saus, om hem nog net dat kleine zoetje mee te geven net als bij de chinees. Dit gaat zeker vaker op tafel komen!

  6. Linda says

    Dit recept staat in mijn favorieten lijst! Heerlijk hoor en lekker makkelijk te maken.