Bladerdeegtaart met tomaat en broccoli

Broccoli tomaat taart txt

Ken je dat? Dat je iets nieuws hebt gekocht omdat je het super graag wilt hebben en dat het er dan maar niet van komt om het te gebruiken. Dat is het geval met deze rechthoekige bakvorm. Ik wilde hem al lang hebben en daarom besloot ik hem mezelf cadeau te doen onder de kerstboom. Vervolgens kwam het er maar niet van om iets in de vorm te bakken (edit: inmiddels staat de rabarbertaart die ik hierin maakte wel al online).

Daarom besloot ik laatste deze bladerdeegtaart te maken in deze vorm. Ik wist dat ik de vorm ging gebruiken en dat ik iets wilde met bladerdeeg. De rest had ik nog in de koelkast liggen. Omdat het een nieuwe bakvorm is maakte ik snel een foto van de taart voordat we hem aansneden. En wat bleek? Hij was erg lekker, zo lekker dat hij wel een plaatsje op het blog verdiend. Zo zie je maar, de simpelste recepten waarbij je gewoon maar wat doet zijn soms de lekkerste.

Broccoli tomaat taart 02

Bladerdeegtaart met tomaat en broccoli

Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten oventijd 

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • halve broccoli
  • 6 Cherry tomaatjes
  • 3 stengels lente ui
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepels bloem
  • oregano
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de roosjes broccoli voor. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de ovenschaal in.
Bekleed de ovenschaal of springvorm met bladerdeeg en zorg ervoor dat de randen van de schaal ook bedekt zijn.
Snijd de lente ui in ringetjes. Meng de eieren met bloem, lente ui en crème fraîche en breng het op smaak met oregano, peper en zout.
Verdeel het ei-beslag over het bladerdeeg. Halveer de tomaatjes en verdeel deze samen met de broccoli-roosjes over de schaal.

Bak de hartige taart 30 minuten in de oven. Controleer hierna of het ei gestold is, bak de taart iets langer als de taart niet gestold is.

 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Riet says

    Hallo Brenda,
    Als ik het goed zie zitten er in de taart toch ook wel bosuitjes o.i.d. Lijkt me trouwens als smaak prima erbij passen. Leuke foodblog trouwens, bezoek je elke dag.

    • Esther says

      Ik vroeg me precies hetzelfde af, er lijkt nog iets anders in te zitten………….

      • Brenda Kookt says

        Hi Esther en Riet, excuus voor mijn late reactie. Ik heb de lente-ui inderdaad over het hoofd gezien. Ik heb er 3 stengels doorheen gedaan.
        Ik zal het er nog even bijzetten. Bedankt voor jullie oplettendheid.

        • Riet says

          Hallo Brenda,
          Excuses niet nodig: ik begrijp dat je met vakantie was!
          Des te beter toch!

  2. Erica says

    Hoihoi!

    Heb deze gister op familiefeestje geserveerd, was groot succes!
    Had bakvorm gebruikt, dus van alles een beetje meer genomen, maar topper!

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk Erica, goed idee om van alles een beetje meer te nemen. Zo kun je eigenlijk iedere bakvorm gebruiken die je wilt.