Aardappelsalade met zalm

Zalm met krieltjes txt

De afgelopen tijd stuitte ik meerdere keren op het recept van een aardappelsalade met zalm. Iedere keer dacht ik: ‘wat lekker, dat wil ik eten!’. Aan denken alleen heb je niets, daarom ging over tot actie! Ik besloot het recept van Simone (afkomstig uit een Donna Hay Magazine) te maken. Een recept van Donna Hay, dat kon niet missen dacht ik.

En dat klopt! Wát een succes! Het is lekker fris een mooi lente-gerecht, maar eigenlijk kan dit ook prima in de zomer.Een simpele maaltijd, ideaal als je niet zoveel tijd of zin hebt om in de keuken te staan.  Zelf gebruik ik krieltjes in de schil, maar natuurlijk kun je ook voorgekookte krieltjes nemen.

Zalm met krieltjes 02

Aardappelsalade met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • 800 gram krieltjes of aardappels in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram yoghurt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 4 zalmfilets
  • 250 gram rucola

Bereiding

Was de krieltjes schoon en kook ze beetgaar. Giet de krieltjes af, spoel ze na met koud water en laat het even afkoelen.

Snijd de kappertjes, peterselie en bieslook fijn en meng dit met de yoghurt,citroensap, peper en zout tot een dressing. Meng de dressing door de aardappeltjes.

Verwarm een koekenpan op hoog vuur en verwarm een beetje olie. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak hem aan beide kanten 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm en de gewenste gaarheid.

Serveer de aardappelsalade met zalm en rucola.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marja says

    Hmmm lekker! En idd een recept van Donna Hay is altijd “Fast, Fresh and Simple” en wat mijzelf betreft kun je daar ook Delicious aan toe voegen! Ze heeft makkelijke en smakelijke maaltijden bedacht voor als ze zelf weinig tijd heeft. Ze is pas nog in een hele reeks afleveringen op 24kitchen geweest en die heb ik allemaal gevolgd! En natuurlijk een paar lekkere receptjes gepikt van haar! En van deze ga ik zeker ook genieten!
    Groetjes, Marja. :-)

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk Marja. Ik ben ook fan van Donna, de smaakcombi’s zijn altijd lekker fris.

  2. Ada Weel says

    Gaan ut veneivend probere