Snap Shots mei

Snap Shots mei collage

Er is weer een maand voorbij, en daarom weer tijd om mijn Snap Shots met jullie te delen. Mei was een bomvolle maar heerlijke maand, het vloog weer voorbij!

Het was de maand van het eerste Italiaanse ijsje, onverwachts picknicken op het station, leuke culinaire events, mooie zonnige dagen, gezellige afspraken en veel verjaardagen en dus ook veel taart. Ik heb veel foto’s gemaakt, en dan was ik zelfs het dagje varen en de eerste barbecue vergeten op de snap shot te zetten! Kijk snel mee naar mijn maand in Snap Shots.

Snap Shots mei 003

Begin van de maand at  ik ein-de-lijk mijn eerste Italiaanse ijsje van dit jaar! Ik ging voor de smaken yoghurt (deze neem ik altijd) en chocolade chip cookie dough. Ik vermoed dat er nog vele ijsjes zullen volgen deze zomer.

Ik ga 9 van de 10 keer met de trein naar het werk. Op een dinsdag had ik beter de auto kunnen pakken ’s morgens omdat er om 17.00 uur geen treinen meer reden door een storing. Voordat ik met de auto werd opgehaald picknickte ik op het station met een salade van de AlbertHeijn, en een saucijzenbroodje en  American Cookie van de HEMA. Niet verkeerd dacht ik zo ;)

Snap Shots mei 002

Ik ging voor het eerst deze zomer de boer op voor een nieuwe rubriek op het blog! Bij Schapenstreek kreeg ik een rondleiding en maakten we schapenkaas en -ijs. Natuurlijk kreeg ik ook wat lekkers mee voor thuis. De latte macchiato schapenijs viel erg in de smaak. Maar de andere smaken ook hoor! Lees hier het artikel dat ik naar aanleiding van dit bezoek schreef.
Snap Shots mei 001

Ik testte de Cuisinart Juicer. De rechter foto is een collage van mijn eerste zelfgemaakte sapje. Ik vond het lekker, voor ik het wist was mijn glas leeg.
Later deze maand testte ik vrolijk verder.  Aan de kleuren van mijn sapjes te zien gebruik meestal wortel in mijn sapjes, misschien moet ik maar eens afwisselen.

Snap Shots mei 006

Ook deze maand stond er een etentje met foodbloggers op het program! We aten bij Nomads in Amsterdam. We genoten van heerlijke mezzes bij het voorgerecht, echt smullen. Helaas waren we iets minder te spreken over het hoofdgerecht maar het toetje met fruit, ijs en chocolade viel ook erg in de smaak. Op de foto zie je: Nina, ik, Pauline, Monique, Philippine en Sabine.

Snap Shots mei 004

Soms is het heerlijk om even offline te zijn en te relaxen. Daarom ging ik naar de sauna. Ik at daar een heerlijk vega gerecht, die ik thuis snel namaakte. Het recept van het gerechtje heb ik inmiddels op het blog geplaatst, je vindt het hier.

Snap Shots mei 007

Ook bezocht ik Taste of Amsterdam, wat een super mooi weer hadden ze dit jaar zeg! Joost was met me mee en overtuigde me dat ik toch echt even op de foto moest met de  jury van Masterchef. Nou vooruit… Hier (klik) zie je meer van mijn avonturen op Taste.

Snap Shots mei 008

En afgelopen maand moest ik voor een campagne ijsjes testen, wat een straf met het warme weer..

We gingen nog een dagje naar Amsterdam. Voordat we de voorstelling van Jochem Meyer in Carré bekeken zaten we op terras. En bitterballen op een terras zijn altijd een goed idee.

Snap Shots mei 005

Veel recepten die op mijn website staan zijn érg lekker, maar eten we bijna nooit meer. Daar moet verandering in komen! Daarom kookt Joost zo nu en dan ook een recept van mijn site.  Deze keer maakte hij de kip-cajun wraps. Ze vielen wederom in de smaak, deze staat vaker bij ons op tafel deze zomer.

Het was ook de maand van de verjaardagen. Dit is een kleine selectie van de taartjes die ik deze maand at.

Snap Shots mei 009

De maand sloot ik af met een verregende run bij de Alkmaar City Run by night. Ik moest eerst werken en ging daarna meteen door naar de run. Naast mijn ontbijtje is dit wat ik de hele dag at. Kort samengevat: broodjes pindakaas, pasta en vlak voor de race een banaan.

Ook bracht ik eindelijk een bezoek aan de Rollende Keukens. Al jaren wil ik hierheen, maar het valt precies in een gezellig ‘kermis weekend’. Het was een heerlijke dag,  hier lees je meer over de Rollende Keukens.

Dit was mijn heerlijke mei-maand. Ik hoop dat jullie ook een fijne maand hebben gehad en lekker van het mooie weer hebben genoten.
Nu gaan we op naar juni, ik hoop dat we het zomerse gevoel deze maand vast kunnen houden. Juni beloofd verder weer een hele fijne maand te worden met leuke feestjes en een aantal etentjes én culi events. Einde van de maand lees je hier natuurlijk weer van alles over in de Snap Shots!

Wil je meer Snap Shots van me zien? Volg me dan ook via Instagram (username BrendaKookt)
Via Bloglovin, Facebook & Twitter blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen op mijn blog.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *