Ga naar de inhoud

Lunchtip: (boekweit) pannenkoekwrap

Vandaag heb ik geen uitgebreid recept voor je, maar een leuke lunchtip. En lekker, ook niet onbelangrijk lijkt me. Tijdens de detox (lang geleden alweer, februari/maart) at ik geen brood. Opzich geen probleen, er zijn genoeg andere dingen die je kunt eten zoals een schaaltje yoghurt met muesli of een salade. Maar op een gegeven
Delen op

Lunchtip: (boekweit) pannenkoekwrap

Gevulde pannenkoek txt

Vandaag heb ik geen uitgebreid recept voor je, maar een leuke lunchtip. En lekker, ook niet onbelangrijk lijkt me.

Tijdens de detox (lang geleden alweer, februari/maart) at ik geen brood. Opzich geen probleen, er zijn genoeg andere dingen die je kunt eten zoals een schaaltje yoghurt met muesli of een salade. Maar op een gegeven moment mistte ik het om iets te beleggen, tot ik op het geniale idee kwam om boekweitpannenkoeken te gaan beleggen. Wát een top idee! Met een wrap van boekweitpannenkoeken kun je natuurlijk alle kanten op. Lekker met avocado/zalm, geitenkaas/honing/bosbessen/pijnboompitjes.Naast het besmeren van de pannenkoeken heb ik er ook wraps van gemaakt. Ideaal want zo vult het meteen, het is een soort salade maar dan anders.

De combinatie van rode biet en appel tussen een boekweitpannenkoek was een topper. Een bietensalade, maar dan tussen een pannenkoekenwrap. Misschien een leuke tip voor dit weekend?

Het recept voor mijn boekweitpannenkoekjes vind je hier.

Ik belegde de boekweitpannenkoek met:

  • (voorgegaarde) rode biet in blokjes
  • appel, geschild en in blokjes
  • blokjes geitenkaas
  • rucola

Het voordeel van boekweitpannenkoekjes is dat ze goed vullen, na een paar ben je echt wel vol. Bij gewone pannenkoeken lijkt ik vaak op een soort bodemloze put. Ik blijf serieus maar door eten, 8 pannenkoeken zijn geen uitzondering. Bij boekweitpannenkoekjes is dat anders, na een paar pannenkoekjes zit ik echt wel vol. En eerlijk gezegd zat ik na alleen deze (toch wel flinke) ‘wrap’ ook aardig vol. En dat maakt hem ideaal als lunchgerecht.

En nu ben ik nieuwsgierig: met wat beleg jij je ideale (boekweit) pannenkoekwrap?  

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op