Bulgur met groene asperges

Bulgur met groene asperges txt

Na het lekkere zomerse weer van de afgelopen dagen zit ik weer helemaal aan de salades. Niet alleen als maaltijd maar juist ook bij de lunch. Weg met het brood, ik neem een lekker bakje met salade mee, lekker fris. En hierdoor eet ik ongemerkt ook meer groente dan wanneer ik een broodje kaas en pindakaas als lunch.

Deze salade van bulgur met groene asperges is lekker simpel, je hoeft op de asperges en zongedroogde tomaatjes na niets te snijden. Hierdoor ben je niet zoveel tijd kwijt met het maken van de salade. Meer tijd om in het zonnetje te zitten, of om andere dingen te doen.

Bulgur met groene asperges 01

Bulgur met groene asperges

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

  • 150 gram bulgur
  • 250 gram groene asperges
  • zongedroogde tomaten
  • 2 handen erwtjes
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Giet de bulgur in een pan en giet hier kokend water over tot de bulgur net onder staat. Plaats een deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten staan.

Verwijder de uiteinden van de asperges. Snijd de asperges in stukken. Laat de tippen iets langer, dit staat leuk voor de garnering.
Kook de asperges in 8 tot 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste paar minuten de erwtjes bij de asperges zodat ze even meekoken. Giet de asperges hierna af.

Meng het citroensap met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng de bulgur met de dressing en zongedroogde tomaatjes. Meng de aspergesen erwtjes er ook door.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Ellen says

    Gaan we eens proberen! Wij geven ook kilo asperges weg, vers van het land!