Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Kooktips #5

15 mei, 2014 | DOOR Brenda Kookt | 8 REACTIES

Kooktips 01

De rubriek ‘Wist je datjes’ doop ik bij deze om tot ‘Kooktips’. Ik denk dat dit de lading beter dekt. Zo is het voor iedereen duidelijk dat het over tips voor bij het koken gaat :) 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Wist-je-datjes artikel heb geplaatst op het blog. Blijkbaar ben ik de afgelopen tijd niet zoveel handigheidjes en kooktips tegengekomen. Inmiddels heb ik wel weer een mooi lijstje kooktips staan, tijd voor een nieuwe editie.

Wist je dat…

  • ..fruit sneller rijp wordt als je het samen met een rijpe banaan in een plastic zak stopt?
  • ..je bij het kneden van gehakt een mixer kunt gebruiken? Gebruik in dit geval de deeghaken van de mixer. Als je het gehakt daarna een half uurtje in de koelkast laat staan gaat het binden en kun je mooie stevige ballen draaien. Als je geen mixer in huis hebt én geen vieze handen wilt je kun je ook een plasticzakje gebruiken om je handen.
  • ..bakplaten uit de oven met zout schoongemaakt kunnen worden? Verwarm de vieze bakplaat 10 minuutjes op 200 ºC. Pak de bakplaat er hierna uit en strooi er zout overheen. Laat dit afkoelen, hierna kun je met een doekje het vuil er zo vanaf vegen.
  • .. een kaasschaaf niet alleen handig is voor het snijden van kaas? Een kaasschaaf komt ook van pas bij het snijden van komkommer- of courgette slierten en het schillen van groenten. Daarbij wordt een eiersnijder vaak ook gebruikt om champignons in plakjes te snijden.
  • ..je een quiche het beste een beetje kunt laten afkoelen voor je het uit de vorm haalt? Hierdoor laat het gemakkelijker los van de vorm en voorkom je dat het bladerdeeg scheurt.
  • .. het schillen van een perzik soms lastig kan zijn? Het gaat veel gemakkelijker als je een perzik eerst onderdompelt in kokend water.

Welke tip komt van pas en ga je toepassen?

Heb je een leuke (en handige!) kooktip die niet in deze rubriek mag ontbreken? Mail naar info@brendakookt.nl en wie weet zie je jouw tip (met vermelding van je naam) in deze rubriek verschijnen!

Meer tips en handigheidjes voor in de keuken? Lees ook de eerdere edities van deze rubriek:

  • Kooktips #4
  • Kooktips #3
  • Kooktips #2
  • Kooktips #1

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Kooktips #2Kooktips #2
  • Kooktips #1Kooktips #1
  • Kooktips #4Kooktips #4
  • Kooktips #3Kooktips #3

Filed Under: Food-Inspiratie, Kooktips Tagged With: handigheidjes in de keuken, kooktips, tips voor in de keuken, wist je dat

<< Kokoshapjes met frambozen
Gevulde champignons >>

REACTIES

  1. kim says

    15 mei, 2014 at 11:16

    Eindelijk, ik ga van de week meteen proberen m’n bakplaat op deze manier schoon te maken. Ik krijg hem nooit schoon gemaakt!

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      16 mei, 2014 at 09:36

      Ik moet wel zeggen dat het lastiger gaat als het al ‘oude viezigheid’ is die al een paar keer de oven is geweest.
      Succes!

      Beantwoorden
  2. silphya says

    15 mei, 2014 at 11:40

    Ja! De tip van de bakplaat vind ik dus geweldig! Dank.

    Beantwoorden
  3. Rineke says

    15 mei, 2014 at 12:10

    Die van de bakplaat ga ik ook proberen. Geweldig als dit echt werkt, zou je het ook voor bakbrikken kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      16 mei, 2014 at 09:35

      Ik heb het net gebruikt voor de onderkant van de oven, zeg maar de onderste plaat, de bodem. Ging helemaal goed. Dus voor een bakblik zou het ook moeten werken denk ik.

      Beantwoorden
  4. Suuz says

    15 mei, 2014 at 15:11

    oeh thanks voor de goede tip over de bakplaat!! ga het direct proberen!

    Beantwoorden
  5. Jolien says

    15 mei, 2014 at 20:51

    ja! de champignon met de eiersnijder gebruik ik ook altijd! ik dacht dat de ontdekker was daarvan haha. toch niet :(

    Beantwoorden
  6. Julie Hapjesprincess says

    15 mei, 2014 at 21:27

    Het zout en de bakplaat wist ik niet. Heel goede tip !!! Thx !

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan
  • TAART! Hoe eet jij een tompouce? Hap je hem af?

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Zuurkoolschotel met laagjes
Pannenkoeken (basisrecept)
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie