Ga naar de inhoud

Sunday Market Amsterdam

SundayMarket20

In mijn artikel met de Culinaire Agenda van dit voorjaar heb ik hem al genoemd: de Sunday Market in Amsterdam. Zelf was ik er nog nooit geweest en daar moest nodig verandering in komen! Dus ben ik vorige maand samen met vriendinnen langs het Westergasterrein gelopen om het lekkers van de Sunday Market te proeven.

Iedere eerste zondag van de maand vindt de Sunday Market plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Net als komende zondag dus! De Sunday Market is een maandelijkse Fashion, Art & Designmarket in Amsterdam die tegenwoordig ook eens per maand in Den Haag plaatsvindt. De producten die op de markt worden aangeboden zijn in principe allemaal bedacht óf gemaakt door de bedrijven of mensen die het verkopen. Op de markt vind je onder andere sieraden, kunst en mode maar ook (en daar kwam ik voor) lekker eten en drinken.

Passie

Op de markt vind je heel veel eten, echt eten dat voor je neus wordt klaargemaakt. Het leuke aan de markt is dat de verkopers een grote passie hebben voor het product dat ze verkopen. Ze vertellen graag over wat ze te bieden hebben. Daarbij wordt het eten meestal ter plekke bereid, en dat is heel leuk om te zien.

Een greep uit het lekkers dat vers voor je bereid wordt: de lekkerste pizza’s, paella, Libanese falafel, broodwraps van Icons (super leuke uitvinding!), pies en kokosmacronen van de Pieman, pizza, vega gyros en overheerlijke poffertjes. Daarnaast vind je veel biologische producten en een groot assortiment aan producten zonder gluten en lactose. Ook stonden de dames achter het boekjeKoken op Kamp op de Sunday Market. Met dit boekje willen ze laten zien dat je voor een grote groep kinderen meer kunt dan het koken van een grote pan macaroni.

Lege maag

Het was een beetje zonde dat mijn vriendinnen en ik uitgebreid hadden gebruncht voor we de markt bezochten. Volgende keer ga ik met een lege maag op pad. Zo kan ik nog meer proeven van wat de Sunday Market allemaal te bieden heeft. Aanstaande zondag, 4 mei is de volgende editie van de Sunday Market in Amsterdam. Ben je er al eens geweest, of ga je zondag heen?

Een sfeerimpressie van de markt:

Sunday Market 07

Sunday Market 14

Sunday Market 12

Sunday Market 05

Sunday Market 13

Sunday Market 02

Sunday Market 11

Sunday Market 09

Sunday Market 15

Sunday Market 06

Sunday Market 10

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op