Quiche lorraine

Quiche lorraine txt

Naast zoete hapjes is het ook lekker om bij een high tea hartige hapjes te serveren. Zelf geniet ik meestal meer van de hartige hapjes dan van de zoetigheden. Zoet wordt snel te veel, van hartige hapjes kan ik geen genoeg krijgen. Wel vind ik het belangrijk dat een hartig hapje niet te groot en te machtig is, er moeten namelijk nog meer hapjes gegeten worden.

Dit Quiche Lorraine hapje is ideaal bij een high tea. Een smaakvolle quiche met niet té veel ingrediënten, hierdoor wordt het niet machtig en zit je niet zo snel vol. Als je de quiche in een vierkante vorm bakt kun je er gemakkelijk vierkantjes of reepjes van snijden zodat de hapjes niet te groot worden.

Quiche lorraine 01

Quiche Lorraine

Bereidingstijd 20 minuten en 45-55 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels (ongeveer 50 gram) bloem
  • 125 gram champignons
  • 3 stengels lente ui
  • 125 gram spekreepjes
  • peper en zout
  • 150 gram gruyère kaas

Extra benodigd: Bakplaat of bakvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vet een ovenschaal, bakplaat of bakvorm in en bekleed het met hartige taartdeeg, zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar vast zitten.

Snijd de lente ui in ringetjes en de champignons in plakjes. Rasp de kaas.
Bak de spekjes in een droge koekenpan aan.

Kluts de eieren en meng de bloem en 3/4 deel van de kaas door en breng dit op smaak met peper en zout. Roer ook de lente ui, champignons en spekjes door. Giet het beslag over het deeg en bestrooi dit met de overige kaas.

Bak de Quiche Lorraine 40 – 55 minuten in de oven, tot het ei gestold is.
Als de quiche te snel kleurt en donker wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.

———————————————

Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marja says

    Deze kleine quiche-hapjes lijken me idd heerlijk! En niet té machtig om er meer dan 1 te eten. Want dat gaat vast gebeuren. Ik hou heel erg van quiche, maar mijn man niet en een paasbrunch is de uitgelezen mogelijkheid om ze toch te maken! Bedankt voor je recept Brenda! Ik hoop dat je een super pasen gehad hebt. Groetjes. :-)

    • Brenda Kookt says

      Pasen was heerlijk, ik hoop bij jullie ook!
      Wel jammer dat je nu een jaar moet wachten tot de volgende paasbrunch tot je de quiche hapjes kunt uitproberen ;)

  2. Silke says

    Hallo Brenda,

    Wat is een goede vervanger voor de champignons?

    Groetjes,
    Silke

  3. Mirjam says

    Hoi Brenda, ik ben druk je recepten aan het verzamelen. A.s. donderdag krijg ik mijn collega’s op een high tea. Mijn vraag; voor hoeveel personen/stuks is bovenstaand quiche recept?

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je een high tea gaat organiseren Mirjam. Dit recept is voor ongeveer 12 tot 16 personen meer dan voldoende.

  4. Anique says

    Hoi Brenda,

    Leuk recept! Kan ik deze hapjes een dag van tevoren maken, of worden ze daar echt minder lekker van?