Ga naar de inhoud

Suikervrije Granola

Dit is een receptje dat ik tijdens de detox voor het eerst heb gemaakt. Ik at namelijk altijd zoete granola (het liefst deze) maar tijdens de detox ‘mocht’ dat natuurlijk niet in verband met de suikers en gluten. Ik probeerde een simpele granola (geïnspireerd op een recept uit het
Delen op

Suikervrije Granola

Suikervrije Granola txt

Dit is een receptje dat ik tijdens de detox voor het eerst heb gemaakt. Ik at namelijk altijd zoete granola (het liefst deze) maar tijdens de detox ‘mocht’ dat natuurlijk niet in verband met de suikers en gluten. Ik probeerde een simpele granola (geïnspireerd op een recept uit het Clean and Lean kookboek) en sindsdien ben ik verkocht en is dit 8 van de 10 keer mijn ontbijtje.

Het is super simpel om deze granola te maken en het is nog eens erg lekker. Eventueel kun je de granola bijvoorbeeld eten met gedroogd of vers fruit. Een ideale heerlijke start van de dag.

Tijdens de detox heb ik glutenvrije haver gebruikt, inmiddels gebruik ik weer normale haver. Dit is net zo lekker en aangezien ik geen gluten intolerantie heb is het voor mij niet nodig om een complete glutenvrije variant te nemen. ‘Gewone’ haver bevat geen gluten, maar kan wel sporen van gluten door het land of van de fabriek bevatten.

Suikervrije Granola 02

Granola (simpel en suikervrij)

Ingrediënten:

  • 250 gram havervlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 geraspte kokos
  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 200 gram ongebrande pecannoten
  • in plaats van de walnoten en pecannoten kun je bijvoorbeeld ook ongebrande gemengde noten gebruiken

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de ingrediënten en verdeel dit over de bakplaat. Rooster de granola 20 minuten in de oven, schep het mengsel tussendoor twee keer om zodat de noten niet té bruin worden. Laat de granola afkoelen en bewaar het in een afgesloten trommel of pot.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

4 reacties

Anna

Hallo Brenda, Ja heerlijk al die mogelijkheden met Granola. Wat voor rode vruchten zitten er op de foto door? Groet Anna

Laat een bericht achter

Marian

Bedoel je met die havervlokken havermout?

Laat een bericht achter

Maura - YLT

Dit moet ik echt eens proberen, want ik maak mijn granola echt veeeeels te zoet met agavesiroop en honing haha. Niet goed, want vind het echt verslavend lekker. Goede tip dit!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik at eerst ook altijd hele zoete granola, het was daarom wel even wennen. Maar geloof me, deze granola is ook verslavend lekker en ik mis de zoetigheid niet :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op