Open lasagne met spinazie en champignons

Open Lasagne txt

Vandaag heb ik een lekker lasagne-receptje voor je. Het is een lasagne, maar dan een beetje anders. Een lasagne zonder tomaten- en bechamelsaus en zonder gehakt én daarbij maak je deze lasagne niet in een ovenschaal maar stapel je het op de borden. Hierdoor ontstaat een open lasagne.

Door de smaakmakers is dit een ontzettend smaakvol gerechtje, een toppertje als je het mij vraagt. Lekker als hoofdgerecht maar ik kan je zeggen dat dit er ook bij de lunch goed in gaat ;)

Open Lasagne 01

Open lasagne met spinazie en champignons

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lasagne vellen (vers of gedroogd)
  • 6 handen verse spinazie
  • 1 sjalotje
  • 8 champignons
  • tijm
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • cashewnoten en/of pijnboompitjes
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de lasagnevellen beetgaar en giet ze af. Rooster de pijnboompitje en cashewnoten in een droge koekenpan, zet ze hierna apart.

Verwarm een beetje olie met een klontje boter in een koekenpan. Snijd de champignons in plakjes en bak ze aan in de pan. Voeg de tijm, peper en zout en balsamicoazijn bij de champignons en bak dit even mee.

Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Fruit dit aan in een andere koekenpan of wok met olie. Voeg de spinazie erbij en bak dit even mee.

Snijd de lasagnevellen beide in drieën zodat je in totaal 6 velletjes lasagne hebt. Leg op beide borden een velletje lasagne. Verdeel hierover 1/6 van het spinaziemengsel en vervolgens een paar champignons. Leg daar weer een velletje lasagne op en verdeel het overige spinaziemengsel. Bestrooi met de overige champignons, Parmezaanse kaas en tot slot de cashewnoten en pijnboompitjes.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Nicole says

    Dit ziet er lekker uit. Wij houden niet van veel saus wat in een normale lasagne wel zit. Deze ga ik dus snel proberen

  2. Esther - Pimpante says

    Wat een leuk receptje! Kan het me al helemaal voorstellen op mijn bordje, zo rond lunchtijd. Snel eens maken!

  3. Honingtomaten says

    Hallo Brenda,
    Dat gerecht ziet er heerlijk uit. Geen tomaten ;-) (haha) maar wel heerlijke andere gerechten!
    Groetjes,
    Honingtomaten

  4. Sonja says

    super recept! Het was heerlijk! De Parmezaanse kaas heb ik vervangen door zachte geitenkaas, was ook een goede combi!