Tiramisu met advocaat

Tiramisu met advocaat txtGister gaf ik jullie een lekkere tip voor de paasbrunch, bij mij komen deze hapjes zeker op tafel met Pasen. Vandaag geef ik je nog een paastip. Deze keer een paastoetje: Tiramisu met advocaat.

Tiramisu is altijd goed. Zelfs met Pasen. Ik weet dat het bij Pasen meestal draait om een paastonbijt of paasbrunch maar als je met Pasen een toetje moet (of wilt) verzorgen dan MOET je voor dit receptje gaan. Een tiramisu met advocaat. Dat kan niet fout gaan én moet wel lekker zijn. En dat is het!

Dit receptje komt uit Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi. Je maakt het binnen een handomdraai, en het is ook binnen een handomdraai op.

Zelfs als het (nog) geen Pasen is..  ;)

Tiramisu met advocaat 01

Tiramisu met advocaat

 

Tiramisu met advocaat

Aantal: 8 personen

Tiramisu met advocaat

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 200 ml sterke koffie
  • 4 eetlepels tia maria
  • 200 gram lange vingers
  • 500 gram mascarpone
  • 200 ml opgeklopte slagroom
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 150 ml advocaat
  • Extra benodigd: mixer of keukenmachine en een (oven)schaal

Bereiding:

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het goudbruin wordt.
  2. Mix de mascarpone, slagroom en poedersuiker met een mixer of keukenmachine zodat het een mooie crème wordt.
  3. Meng de koffie met de tia maria en giet dit in een schaaltje of bakje. Doop de helft van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel dit over de bodem van de schaal. Verdeel hierover de helft van de mascarpone crème en lepel daar de helft van de advocaat op.
  4. Doop de overige lange vingers ook in de koffie en verdeel dit over de laag advocaat. Smeer de overige mascarpone crème over de lange vingers en lepel hier de advocaat over.
  5. Besprenkel de tiramisu met het amandelschaafsel en strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker over.
  6. De tiramisu kun je direct serveren. Ook kun je hem afgedekt een paar uur in de koelkast bewaren. Laat het in dit laatste geval voor serveren een half uurtje op kamertemperatuur komen.
https://www.brendakookt.nl/2014/04/13/tiramisu-met-advocaat/

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Andrea- 4pure says

    Lekker! Volgens mij is tiramisu altijd lekker en kun je het aan elk feest aanpassen. Met advocaat past het prima bij het paasthema!

    • Brenda Kookt says

      Ja, zo is het. Met rode spikkels en een beetje speculaas erbij is het ineens een sinterklaas gerechtje ;)

  2. Eefke says

    Wat een plaatje! En een super idee om de altijd lekkere tiramisu een paastintje te geven!

  3. stephanie says

    ik zeg wel vaker dat ik kwijl als ik een foto zie, maar dit keer was het ook echt waar!!

  4. Carla | Sugar&Pies says

    Wat leuk om op deze manier advocaat te gebruiken! Op zich vind ik advocaat altijd wel lekker, maar niet ‘puur’ zeg maar. Door hem te combineren met de smaken van de tiramisu krijg je natuurlijk een betere balans met de alcohol. Ik ga het zeker een keer proberen.

    • Brenda Kookt says

      Puur moet ik er ook altijd een beetje aan wennen, gecombineerd vind ik het super lekker.
      Tegen de tijd dat ik een oma’tje ben lust ik het vast ook puur ;)

  5. Priscilla says

    Dit klinkt goeeeeeed! Jammer dat ik nu ziek ben anders had ik meteen boodschappen gedaan voor dit dessert. Maar ik sla hem wel op. Dan kan ik hem later nog een keer maken.

    • Brenda Kookt says

      Beterschap! En dan zou ik hem zeker bewaren voor een andere keer :)

  6. Fiet Stolk says

    Hallo Brenda,
    Dit toetje heb ik inmiddels diverse keren gemaakt.
    Iedereen is er altijd enthousiast over.
    Het ziet er super uit en is snel gemaakt.
    Het vecht samen met de snelle pavlova om de eerste plaats
    in onze toetjes top 10.
    Morgen weer, voor 10 personen.
    Hartelijk bedankt,
    Fiet

    • Brenda Kookt says

      Wat goed om te horen, ben benieuwd wat er allemaal nog meer in jullie toetjes top 10 staat

  7. Harmke says

    Kan ik de koffie ook door iets anders vervangen?

  8. Klazina says

    Hoi Brenda.

    Als je dit voor 4 personen maakt. Kan dan alles door de helft?

    Groetjes,
    Klazina