Bulgur salade met zoete aardappel

Bulgur met zoete aardappel txt

Tijdens de detox heb ik veel salades gegeten. Omdat ik zo nu en dan eens iets anders wilde ben ik gaan experimenteren. Zo wilde ik iets doen met zoete aardappel in een salade. Een salade met zoete aardappel. Uiteindelijk heb ik de zoete aardappel gecombineerd met bulgur en ras el hanout. Resultaat: een lekkere beetje zoete salade met een Oosters tintje. Voor als je het een keer net een tikkeltje anders wilt.

Bulgur met zoete aardappel

Bulgur salade met zoete aardappel

Bereidingstijd: 20 minuten en 25 minuten ‘oventijd’

Ingrediënten voor 2 personen

 • 150 gram bulgur
 • 1 zoete aardappel
 • halve theelepel chilivlokken
 • 2 handjes rucola
 • eetlepel verse koriander
 • 1 tomaat
 • halve theelepel ras el hanout
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Vet een ovenschaal in en verdeel de blokjes over de schaal. Breng op smaak met chili vlokken en peper. Rooster de zoete aardappel 25 minuten in de oven.
Giet kokend water over de bulgur, net zoveel tot de bulgur net onder water staat. Roer het door en laat het met een deksel op de pan 10 minuutjes staan (proef of de bulgur gaar is, als dit niet het geval is laat het dan nog even staan en voeg eventueel nog een beetje heet water toe).
Breng de bulgur op smaak met citroensap, olijfolie en ras el hanout. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander fijn en de rucola grof.
Meng de tomaat, koriander, rucola en geroosterde blokjes zoete aardappel door de bulgur.

Tip: als je niet de beschikking hebt over een oven kun je de zoete aardappel ook koken of bakken.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Simone says

  Zoete aardappel kun je op zoveel verschillende manieren gebruiken! In een salade had ik nog niet eerder geprobeerd, maar dit klinkt lekker!

 2. nicole says

  Zoete aardappel is heerlijk. Dit lijkt me ook heerlijk met quinoa, ik ga het zeker proberen!

 3. Annick says

  Een heerlijke salade! Eentje die geregeld terug komt op mijn menu voor de lunch of als avondmaaltje. Meestal met quinoa, maar vandaag met mais-couscous, omdat ik bulgur helaas niet meer mag hebben. Met rijst ook maar eens proberen!

  Voor het schillen van de zoete aardappel gebruik ik trouwens een elektrische dunschiller van de Lidl, scheelt flink in kracht. En ik zoek natuurlijk wel een aardappel uit met een beetje gemakkelijk schilbare vorm, want wat kunnen die dingen zich soms in leuke bochten wringen!

  • Brenda Kookt says

   Bedankt voor de tip van de dunschiller, het schillen van zoete aardappelen kan inderdaad een flinke klus zijn.

 4. zonderzooi says

  Ik vind bulgur echt een prima vervanger van rijst, weer eens wat anders ;) In combinatie met zoete aardappel lijkt me het ook erg smakelijk.

 5. Maria says

  Een heerlijke salade! Net als lunch gegeten.