Worteltjestaart met rozenbottelgelei

Worteltjestaart txt

Vandaag een recept dat totaal niet bij mijn detox past. Namelijk een worteltjestaart! Een worteltjestaart klinkt gezond, maar deze is dat niet bepaald. De taart is namelijk rijk aan boter en suiker. Dat is prima want als er een feestje is moet je dat goed vieren, met (het liefst veel) suiker en boter. Vandaag is het feest want Brenda Kookt  mag 2 kaarsjes uitblazen!

Door mijn blog mag ik nu super leuke dingen doen en heb ik de  afgelopen jaren veel geleerd. Vergeleken twee jaar geleden kan ik bijvoorbeeld al veel beter koken. Ook stel ik nu gemakkelijker zelf een recept samen in plaats van dat alleen recepten nakook. Ik hoop dat de bezoekers die mij al langer volgen deze ontwikkeling ook zullen zien.

Ik wil jullie, mijn bezoekers, bedanken voor jullie enthousiasme, reacties op mijn blog, social media en mailtjes! Door jullie is het bloggen nog zoveel leuker om te doen, het is een groot compliment dat de recepten van mijn blog door jullie gekookt worden.
Op naar het derde jaar van Brenda Kookt, we gaan er een mooi maar zeker ook lekker jaar van maken!

P.s. omdat het vandaag een speciale dag is komt er vanmiddag nog een blogpost online, een PLOG van gisteren. Én morgen mag ik voor de bloggers (to be) onder ons een workshop weggeven!

Worteltjestaart 01

Het recept voor deze worteltjestaart (ik vertel je net nog dat ik steeds vaker zelf recepten ontwikkel maar qua bakrecepten houd ik het (nog) liever safe) komt uit de foodies van januari 2013. Ik weet dit nog heel goed omdat ik dit tijdschrift kocht omdat de cover (waar deze worteltjestaart op staat!!) er zo lekker en mooi uitzag.

Het maken van de overheerlijke worteltjestaart is heel eenvoudig, het enige dat je hoeft te doen is het door elkaar roeren van de ingrediënten. Een kind kan de was doen.

Ik zou willen dat ik nu een hapje van deze overheerlijke worteltjestaart mocht nemen. Maar helaas, mijn taart is allang op.
Heb je zin om dit weekend eens iets lekkers te bakken voor visite, of gewoon voor jezelf? Dan MOET je deze worteltjestaart met rozenbottelgelei maken. Makkelijk, snel, lekker, overheerlijk, perfect, een feestje!

Worteltjestaart 02

Worteltjestaart met rozenbottelgelei

Bereidingstijd 15 minuten en 50 minuten baktijd

Ingrediënten voor 10 – 12 stukken 

  • 150 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram geraspte wortel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 6 eetlepels rozenbotteljam
  • 2 theelepels citroensap
  • 6 eetlepels zure room

Extra benodigd: een taartvorm en bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakvorm met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en speculaaskruiden. Roer de boter door het eimengsel. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de walnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.

Laat de taart na het bakken afkoelen. Meng voor het serveren de room en citroensap door de jam. Smeer dit bovenop de worteltjestaart en geniet.. van deze overheerlijke worteltjestaart.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. sabine says

    Gefeliciteerd met 2 jaar Brenda Kookt! Ook dit recept ziet er super uit en ga ik binnenkort es uitproberen. Ga zo door!

    • Brenda Kookt says

      Dank je Sabine, echt een aanrader hoor deze worteltjestaart!

  2. Maaike says

    Jeej! Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

    Twee jaar alweer! Wat gaat de tijd toch snel! Op naar de volgende twee jaar, want ik kom graag altijd even op je blog kijken!

    Heb je wel een detox-taartje voor jezelf gemaakt met twee kaarsjes voor vandaag? :)

  3. Marina says

    Gefeliciteerd met je 2 jarig blog bestaan, dat er nog vele jaren mogen volgen! Groetjes Marina

    • Brenda Kookt says

      Tnx meiden, voor mij geen detox-proof taartje vandaag maar ik verwen mezelf met lekkere nootjes ;)

  4. Vera says

    Gefeliciteerd Brenda ,
    Top ,trots op je xxx. Mam !

  5. Hazel says

    Hiep Hoera!
    Gefeliciteerd! Dat er nog vele leuke blogervaringen mogen volgen!

    Groetjes, Hazel

  6. anneloes says

    Gefeliciteerd 2 jaar alweer :). Xx

  7. Pauline says

    Jeej 2 jaar alweer! Gefeliciteerd en ga zo door :) XX

  8. Betty says

    Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ga vooral zo door Brenda,
    en beloon jezelf anders met iets lekkers als je klaar bent met de detox? Niet meteen een halve taart natuurlijk :-)

    • Brenda Kookt says

      Tnx! Dat belonen na de detox gaat wel goed komen geloof ik ;-)

  9. Elseline says

    Ik krijg spontaan zin om deze taart te bakken. Eens kijken of ik vandaag of morgen tijd heb :)

  10. Patricia says

    Super leuk Bren! Gefeliciteerd!

  11. ZONDERZOOI says

    Wat een leuke website heb je Brenda! En worteltjestaart is echt een favoriet van mij, vind het heerlijk om een stukje te bestellen bij Bagels & Beans. Deze versie ziet er ook erg goed uit!

    • Brenda Kookt says

      Dank je wel! Worteltjestaart is inmiddels ook een van mijn favorieten :)

  12. Lias says

    Hoi Brenda,

    Wat is de grootte van de vorm welke je voor deze taart gebruikt?

    Groetjes Lisa

  13. Rowena says

    Hmmm wat een heerlijk recept zeg. Ik was op zoek naar verschillende recepten van carrot cake en kwam je recept tegen. Ik heb deze net gemaakt, heel erg lekker!