Taboulé salade

Tabouli salade txt

Met Bulgur had ik tot afgelopen week nog nooit gekookt. Omdat dit naast quinoa een van de weinige granen is die ik eet moest ik er toch aan geloven. ‘Gelukkig’ hoefde ik niet na te denken over wat ik er mee ging doen, want in New York at ik bij de Whole Foods een heerlijke Tabouli salade (Taboulé in het Nederlands) met bulgur  die ik graag nog eens zou eten.

Bulgur is een graanproduct waarbij de tarwekorrels eerst gestoomd worden, daarna gedroogd en vervolgens grog gemalen of gebroken worden. Ik kocht ‘mijn’ bulgur bij de Turkse supermarkt. Omdat er nog al veel verschillende verpakkingen (met letters in vreemde talen) bij elkaar in het schap laten vroeg ik de eigenaar om hulp. Hij gaf aan dat er verschillende soorten bulgur zijn met grove en fijne korrels. Ik koos voor de middenmoot tussen de fijne en grove korrels in.
De Turkse man gaf aan dat zij vaak bulgur eten in plaats van rijst omdat dit gemakkelijker te verteren is, het is beter voor je buik omdat je er een minder opgeblazen gevoel van krijgt. Klinkt mij als muziek in de oren.

Vorige week heb ik deze Taboulé salade 4 keer gegeten, ik kan dus echt wel zeggen dat ik dit heerlijk vind. Als je het niet erg vindt laat ik de salade nu even staan, het zou zonde zijn als ik het straks niet meer lust omdat ik het te veel gehad heb. Daarom mogen jullie nu eerst genieten van deze Taboulé salade.

Tabouli salade 02

Taboulé salade

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 150 gram bulgur
 • 2 tomaten
 • 4 stengels lente ui
 • 2 handen verse spinazie
 • handje rucola
 • sap van een halve citroen
 • paar eetlepels olijfolie
 • peper
 • handje peterselie

Bereiding:

Giet kokend water over de bulgur, net zoveel tot de bulgur net onder water staat. Roer het door en laat het met een deksel op de pan 10 minuutjes staan. Snijd de tomaten in fijne blokjes en de lente ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn en de spinazie en rucola grof. Breng de bulgur op smaak met citroensap, olijfolie en peper en meng de overige ingrediënten erdoor.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Ina says

  Wat ziet deze salade er heerlijk uit. Nou maar hopen dat ik hier (zonder Turkse winkels) bulgur kan vinden, want dit wil ik graag proberen.

 2. Simone says

  Lekker Brenda! En vier keer in een week, dat moet wel een lekkere salade zijn! :)

 3. Nicole says

  Ik ben dol op dit soort salades. Dit komt dus snel op tafel!

 4. sabine says

  Wat een fijn recept Brenda! En na zo’n lentedag als vandaag volgen er hopelijk nog veel meer, zodat we heel veel van dit soort receptjes kunnen maken;-) O en Ina, bij gebrek aan Turkse winkels in de buurt, je kunt
  bulger ook in de supermarkt vinden bij de rijst.
  staat tegenwoordigsupermart

  • Ina says

   Sabine,
   Hartelijk dank voor je tip. Ik zal het proberen. Onze supermarkten hier hebben meestal een grote afdeling buitenlandse produkten.
   Deze salade ziet er zo heerlijk uit, en het is bovendien altijd leuk om iets nieuws te proberen!

 5. sabine says

  Oeps, zie dat mijn reactie niet helemaal goed gegaan is…sorry!

 6. Charlotte says

  Wat een heerlijke kleurrijke salade!! Ik ga heb dit weekend maken, eerst ook maar eens op zoek naar bulgur bij onze supermarkten in het dorp… Zou je de salade ook van tevoren kunnen maken en dus koud op eten?

  • Brenda Kookt says

   Ja dat kan zeker, ik heb het meerdere keren getest ;). Zo kun je het bijvoorbeeld ook meenemen naar het werk.

 7. Jani says

  Hoi Brenda,
  een mooie zomer voor je lekkere recepten van salades! ik heb aan deze salade blokjes feta toegevoegd, ook lekker.

  • Brenda Kookt says

   Hoi Jani, ja dat is het zeker. Daar kunnen we volop van genieten nu :)
   Wat leuk dat je hem hebt gemaakt. Met feta lijkt de taboulé salade me ook heerlijk.

 8. Marlous says

  Ik heb hem net op, het was heerlijk!