Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Taboulé salade

24 februari, 2014 | DOOR Brenda Kookt | 13 REACTIES

Tabouli salade txt

Met Bulgur had ik tot afgelopen week nog nooit gekookt. Omdat dit naast quinoa een van de weinige granen is die ik eet moest ik er toch aan geloven. ‘Gelukkig’ hoefde ik niet na te denken over wat ik er mee ging doen, want in New York at ik bij de Whole Foods een heerlijke Tabouli salade (Taboulé in het Nederlands) met bulgur  die ik graag nog eens zou eten.

Bulgur is een graanproduct waarbij de tarwekorrels eerst gestoomd worden, daarna gedroogd en vervolgens grog gemalen of gebroken worden. Ik kocht ‘mijn’ bulgur bij de Turkse supermarkt. Omdat er nog al veel verschillende verpakkingen (met letters in vreemde talen) bij elkaar in het schap laten vroeg ik de eigenaar om hulp. Hij gaf aan dat er verschillende soorten bulgur zijn met grove en fijne korrels. Ik koos voor de middenmoot tussen de fijne en grove korrels in.
De Turkse man gaf aan dat zij vaak bulgur eten in plaats van rijst omdat dit gemakkelijker te verteren is, het is beter voor je buik omdat je er een minder opgeblazen gevoel van krijgt. Klinkt mij als muziek in de oren.

Vorige week heb ik deze Taboulé salade 4 keer gegeten, ik kan dus echt wel zeggen dat ik dit heerlijk vind. Als je het niet erg vindt laat ik de salade nu even staan, het zou zonde zijn als ik het straks niet meer lust omdat ik het te veel gehad heb. Daarom mogen jullie nu eerst genieten van deze Taboulé salade.

Tabouli salade 02

Taboulé salade

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 150 gram bulgur
  • 2 tomaten
  • 4 stengels lente ui
  • 2 handen verse spinazie
  • handje rucola
  • sap van een halve citroen
  • paar eetlepels olijfolie
  • peper
  • handje peterselie

Bereiding:

Giet kokend water over de bulgur, net zoveel tot de bulgur net onder water staat. Roer het door en laat het met een deksel op de pan 10 minuutjes staan. Snijd de tomaten in fijne blokjes en de lente ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn en de spinazie en rucola grof. Breng de bulgur op smaak met citroensap, olijfolie en peper en meng de overige ingrediënten erdoor.

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Bulgur salade met zoete aardappelBulgur salade met zoete aardappel
  • Quinoa met tonijnQuinoa met tonijn
  • KnolselderijsoepKnolselderijsoep
  • Healthy Raw Super BonbonsHealthy Raw Super Bonbons

Filed Under: Detox, Gezonde gerechten, Hoofdgerecht, Ontbijt en Lunch, Salade, Vegetarisch Tagged With: bulgur, detox, detox recept, recept, salade met bulgur, taboulé, taboulé salade, tabouli, tabouli salad

<< Banaanmuffins
Update Detox 2/4 >>

REACTIES

  1. Ina says

    24 februari, 2014 at 06:45

    Wat ziet deze salade er heerlijk uit. Nou maar hopen dat ik hier (zonder Turkse winkels) bulgur kan vinden, want dit wil ik graag proberen.

    Beantwoorden
  2. Simone says

    24 februari, 2014 at 07:50

    Lekker Brenda! En vier keer in een week, dat moet wel een lekkere salade zijn! :)

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      24 februari, 2014 at 08:43

      Zeker! Ik wisselde wel af tussen de lunch en diner hoor ;)

      Beantwoorden
  3. Nicole says

    24 februari, 2014 at 10:11

    Ik ben dol op dit soort salades. Dit komt dus snel op tafel!

    Beantwoorden
  4. Delevie says

    24 februari, 2014 at 15:19

    Ben gek op taboule vooral als het warm is. De standaard http://www.nadiaenmerijn.nl/recepten/tabouleh/ is ook erg lekker. Maar wat variatie kan geen kwaad.

    Beantwoorden
  5. sabine says

    24 februari, 2014 at 15:25

    Wat een fijn recept Brenda! En na zo’n lentedag als vandaag volgen er hopelijk nog veel meer, zodat we heel veel van dit soort receptjes kunnen maken;-) O en Ina, bij gebrek aan Turkse winkels in de buurt, je kunt
    bulger ook in de supermarkt vinden bij de rijst.
    staat tegenwoordigsupermart

    Beantwoorden
    • Ina says

      24 februari, 2014 at 17:00

      Sabine,
      Hartelijk dank voor je tip. Ik zal het proberen. Onze supermarkten hier hebben meestal een grote afdeling buitenlandse produkten.
      Deze salade ziet er zo heerlijk uit, en het is bovendien altijd leuk om iets nieuws te proberen!

      Beantwoorden
  6. sabine says

    24 februari, 2014 at 16:04

    Oeps, zie dat mijn reactie niet helemaal goed gegaan is…sorry!

    Beantwoorden
  7. Charlotte says

    19 maart, 2014 at 10:23

    Wat een heerlijke kleurrijke salade!! Ik ga heb dit weekend maken, eerst ook maar eens op zoek naar bulgur bij onze supermarkten in het dorp… Zou je de salade ook van tevoren kunnen maken en dus koud op eten?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      19 maart, 2014 at 11:39

      Ja dat kan zeker, ik heb het meerdere keren getest ;). Zo kun je het bijvoorbeeld ook meenemen naar het werk.

      Beantwoorden
  8. Jani says

    29 juli, 2014 at 14:07

    Hoi Brenda,
    een mooie zomer voor je lekkere recepten van salades! ik heb aan deze salade blokjes feta toegevoegd, ook lekker.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      30 juli, 2014 at 09:19

      Hoi Jani, ja dat is het zeker. Daar kunnen we volop van genieten nu :)
      Wat leuk dat je hem hebt gemaakt. Met feta lijkt de taboulé salade me ook heerlijk.

      Beantwoorden
  9. Marlous says

    10 oktober, 2016 at 20:07

    Ik heb hem net op, het was heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Eenpansgerecht met rijst en kip
Pannenkoeken (basisrecept)
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie