Hartige taart met pompoen spinazie en feta

Hartige pompoentaart met spinazie en feta txt

Ik krijg geen genoeg van hartige taarten, en ik hoop jullie ook niet. Aangezien ik het zo lekker vind stop ik namelijk niet met het delen van lekkere hartige taart recepten. Deze keer ging ik voor een hartige taart met pompoen, ik had pompoen namelijk nog niet eerder verwerkt in een hartige taart. Voor extra smaak (en kleur) voegde ik spinazie en feta toe. Een toppertje! De hartige taart is lauw-warm lekker maar koud ook, dat maakt de taart ook ideaal als lunchgerecht.

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 01

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 02

Hartige pompoentaart met spinazie en feta 06

Hartige taart pompoen, spinazie en feta

Bereidingstijd 40 minuten en 45 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • olie
  • 1 pompoen
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram feta
  • 4 (grote) eieren
  • 125 gram crème fraîche
  • 75 gram bloem
  • peper en zout
  • tijm

Bereiding

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in.

Kook de pompoen met schil en al 10 minuten voor (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kwarten. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie in een wok even aan tot het geslonken is. Meng de eieren met crème fraîche, peper en zout en bloem.

Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het uit zodat het in de taartvorm past. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimeld de feta erover en bestrooi tot slot met tijm.

Bak de hartige taart 45 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 a 10 minuten als het  nog zacht is.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. sonja says

    Ziet er zo simpel en tegelijkertijd heerlijk uit!
    Die ga ik maken!
    Bedankt, Brenda!
    Groet van Sonja

  2. Nicole says

    Deze lijkt me heerlijk. Recepten van hartige taarten kun je nooit genoeg hebben.

  3. Charlotte says

    Hm lekker!! Na een overheerlijke Thaise pompoensoep nog redelijk wat pompoen over, dit is toch wel het ideale recept om de pompoen op te maken, heerlijk!!

  4. Farah says

    Heerlijk!
    Ik ben ook dol op hartige taart en deze lijkt me ook echt heel lekker.

  5. Gertjan says

    Lijkt me erg lekker. Kleine opmerking; in het recept staat “verdeel de rauwe spinazie…..” Moet denk ik “verdeel de gewokte spinazie ….” zijn. :-)

  6. Fleur says

    Lijkt me heerlijk, deze ga ik bewaren :)

    • Brenda Kookt says

      Bedankt voor de tip Germ, het is er nog steeds niet van gekomen om zelf deeg te maken. Wie weet met dit recept :)

  7. Jody says

    Geweldig recept! Dit is een blijver!

  8. Helena says

    Gisteren dit recept voor het eerst geprobeerd en was echt verrast door de geweldige smaak van deze hartige taart! (de andere tafelgenoten vonden hem trouwens ook fantastisch!)
    Ik deed ook nog nooit een schep bloem door het ei-roommengsel, maar geeft inderdaad een zeer goed resultaat! Bedankt!!

  9. Suzanne says

    Dit klinkt als een erg lekker recept….deze ga ik zeker binnenkort eens uitproberen! Hartige taarten altijd lekker en helemaal leuk om nieuwe recepten uit te proberen!

  10. sonja janssen says

    alles in huis gehaald voor deze hartige taart,voor vanavond op het menu.
    Nog niet eerder gemaakt met pompoen, ben benieuwd hoe dit smaakt.

      • sonja says

        De taart was een succes!
        Ik heb nog een pompoen dus morgen weer maken .
        Nog even een vraagje, is het noodzaak de pompoen eerst voor te koken of is dat alleen om het schillen te vergemakkelijken?
        Er waren wat stukjes die niet zacht waren.

        groetjes.

        • Brenda Kookt says

          Het voorkoken maakt het schillen van de pompoen gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat de pompoen gaar uit de oven komt. . Ik doe dit altijd als ik de hartige taart maak.

  11. Karlyn says

    Hoi Brenda,
    De hartige taart ziet er heerlijk uit! Die ga ik vanmiddag dus maar eens proberen te maken :-)
    Wel heb ik een vraagje, wordt de spinazie niet vochtig tijdens het wokken? Hoe voorkom ik dat de quiche één vochtige boel wordt? Tips? Groetjes en bedankt!

    • Brenda Kookt says

      Na het wokken kun het overtollige vocht van de spinazie even afgieten. Zo voorkom je dat de taart vochtig wordt

  12. Marielle says

    Hoi Brenda!Via pinterest kom ik steeds weer op recepten van jou uit.Ik ben ook echt fan van pompoen en maak hier ook graag pompoensoep van.Wat ik heel fijn vind is de tip van een vriendin om de pompoen in de oven te leggen (200 gr)totdat je hem ruikt.Hierna kan je hem makkelijk met een dunschiller schillen.Dat scheelt enorm veel tijd!ik ga de hartige taart proberen.gr Marielle

    • Veer says

      De schil van de kleine oranje (en groene) pompoenen is gewoon eetbaar, schillen is dus tijdverspilling! Alleen de harde verhoute stukjes eraf snijden.
      Kort voorkoken is wel handig, maar dat kan ook (en gaat sneller) als de pompoen al gesneden is – in parten, schijven, blokjes, wat je handig vindt. Klein bodempje water is genoeg.

  13. machteld says

    Heerlijke taart! De beste reacties tot nu toe op een hartige taart :-). Ik heb er zelf nog wat spekjes aan toegevoegd en een beetje nootmuskaat. Jam!

  14. anke says

    Hoi Brenda, ik heb je recept gemaakt van pompoen met spinazie en feta.
    De combinatie is heerlijk.
    Vraag: waarom heb je bloem gebruikt?
    Mijn ervaring:
    Hierdoor wordt het droog, de hartige taartdeeg maakt het nog droger.
    Tip: ik heb de pompoen gelijk met de spinazie gewokt, scheelt een pan.

    groet van Anke

    • Brenda Kookt says

      Hoi Anke, ik voeg vaak bloem toe aan het ei-mengsel zodat dit beter gaart en de vulling een dikkere substantie krijgt.