Eimuffins

Eimuffins_txtSinds ik het Voedselzandloper kookboek (klik) in huis heb wil ik al eimuffins maken. En omdat ik eimuffins ook mag eten tijdens de detox vond ik dit het uitgelezen moment om ze eens te maken. Het enige ingrediënt dat ik in deze muffins wel gebruikt heb maar tijdens de detox niet eet is kaas. Dit laat ik er de komende week als ik ze weer ga maken dus uit.

Dit bakrecept is weer eens een andere manier voor het serveren van eieren (hint: meteen een leuke serveer tip voor de paasbrunch!).

Eimuffins zijn ook nog eens multi-inzetbaar! Je kan ze zijn namelijk lekker als ontbijt, lunch of hartige snack eten. De muffins kun je ook nog eens zowel warm als koud eten.

 

Eimuffins_01

Eimuffins

Eimuffins

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 8 stuks

Eimuffins

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1 handje verse spinazie
  • 40 gram geraspte kaas
  • zout
  • cayennepeper
  • Extra benodigd: een cupcake of muffinvorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC, vet de muffin/cupcakevorm in met olie (bij een siliconenvorm is dit vaak niet nodig).
  2. Was de groenten en snijd de tomaatjes in vieren, lente ui in ringetjes en hak de spinazie grof.
  3. Verdeel de groenten over de bodem van de vormpjes.
  4. Klop de eieren luchtig, voeg de kruiden en kaas toe en meng dit goed door. Giet het eimengsel over de groenten en roer dit een beetje door elkaar heen zodat het eimengsel door de groenten gemengd wordt.
  5. Bak de eimuffins in ongeveer 30 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn, laat de muffins in de oven afkoelen.
https://www.brendakookt.nl/2014/02/16/eimuffins/

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Nicole says

    Ze zien er heerlijk uit, komen op mijn to-do lijst

  2. Farah says

    Ze lijken me erg lekker, alleen ik zou het te zwaar vinden als ontbijt denk ik. Liever als hapje ofzo :).

    • Brenda Kookt says

      Ze zijn wel erg luchtig, maar als hapje kunnen ze natuurlijk ook. Is weer eens iets anders dan een gevuld eitje of rolletje rookvlees met ei ;)

  3. Nancy says

    Bedankt voor het recept, lijkt mij erg lekker! Hoe lang zou je deze ongeveer kunnen bewaren?

    • Brenda Kookt says

      Twee a drie dagen in de koelkast, ook lekker om ze voor het opeten nog even op te warmen in de oven.

  4. Anouk says

    Klinkt heel lekker!
    Hoeveel kerstomaatjes gaan in dit recept? Dat staat er niet bij :)

    • Brenda Kookt says

      Ik heb ongeveer 4 kerstomaatjes gebruikt. Niet teveel, anders werd het té tomatig :)

  5. Ria Buteijn says

    Ziet er allemaal erg lekker uit…

  6. Ilse says

    Zien er lekker uit. Ga het weekend ze maar eens uitproberen.
    Kunnen ze ook ingevroren worden?