Quinoa met tonijn

Quinoa met tonijn txt

Een van de dingen die ik tijdens de detox wél mag eten is Quinoa. Voor de detox heb ik het eerlijk gezegd alleen gegeten nadat ik dit (klik) recept gemaakt heb. Blijkbaar vond ik het niet mega lekker want hierna heb ik het niet meer gehad. Tot vorige week. Omdat quinoa een van de weinige graansoorten is die ik de komende 4 weken eet leek het me handig alvast te experimenteren voor de detox. Doordat ik inmiddels een paar keer quinoa heb gegeten ben ik gewend geraakt aan de structuur en durf ik te zeggen dat het lekker is.

Quinoa met tonijn 02

Ik maakte deze lekkere quinoa-salade met tonijn en tomaatjes, een heerlijke combi die ik tijdens de detox zeker nog een (paar) keer ga maken. Je kunt het eten als de quinoa nog warm is maar je kunt het ook laten afkoelen en in de koelkast zetten. Dan neem je het de volgende dag(en) mee als lunch.

Quinoa met tonijn 03

Quinoa met tonijn

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram quinoa
  • blikje tonijn op water
  • 12 cherry tomaatjes
  • half bosje verse peterselie
  • stukje verse geitenkaas
  • peper en zout
  • snuf komijnzaad
  • snuf cayennepeper
  • olijfolie
  • scheutje citroensap (1 a 1,5 theelepel)
  • kappertjes (heb ik niet gebruikt toen ik de foto’s maakte maar dit voeg ik inmiddels wel toe)

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaatjes, snijd de peterselie fijn, verbrokkel de geitenkaas en laat de tonijn uitlekken.

Breng de quinoa op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout, cayennepeper, komijnzaad en citroensap. Meng de overige ingrediënten door de quinoa (houdt een beetje geitenkaas en peterselie apart voor garnering).
Serveer de quinoa in kommen en garneer het met een beetje peterselie en geitenkaas.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Simone says

    Ja ik had gezien dat je aan het detoxen bent (op Twitter)!! Goed hoor! En met dit soort recepten is het wel uit te houden lijkt me… Ik ben een quinoa fan. Al een tijdje ook dus dit ziet er heerlijk uit!

  2. Esmeralda L says

    Ziet er lekker ui. Maar op de foto zie ik komijn, mis ik dat nu in het recept?

    • Brenda Kookt says

      Wat oplettend van je, ik heb de kurkuma vervangen door de komijn.
      p.s. toch handig die ingrediënt-foto’s ;)

  3. Nicole says

    Dit ziet er heerlijk uit. Quinoa kun je volgens mij met zoveel combineren maar deze combi ga ik zeker proberen.

  4. We Heart Home says

    Ziet er super lekker uit. Ik ken quinoa nog niet zo heel lang, maar ik ben verkocht. Lekker zowel koud als warm!

  5. marianne says

    Hoi Brenda…het was heerlijk. Heb dubbel gemaakt met een man die een grote eter is dus heb nog lekker wat over voor mee na mn werk.
    groetjes Marianne

  6. M@rgo says

    Toevallig de ingrediënten in huis en meteen gemaakt. Heerlijk en makkelijk, morgen het restje mee voor de lunch. (gezin at iets anders) Ook mijn eerste ervaring met quinoa was niet zo best, nu het pak leeggemaakt met dit recept. En deze keer is het wel goed bevallen!

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk om te horen Margo. Ik denk dat veel mensen aan de structuur van quinoa moeten wennen, het heeft ook geen uitgesproken smaak. Maar met smaakmakers kun je er veel kanten mee op.

  7. Suuz says

    Klinkt heeeeeel erg goed!! ga hem snel maken!

  8. Ilse says

    Ziet er heel lekker uit. Maar ik lust absoluut geen geitenkaas. Kun je dat vervangen voor een ander soort kaas zodat het nog steeds detox proof blijft?

  9. CatieMcCartney says

    Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb nog nooit quinoa op. Dit recept lijkt me ideaal voor die ‘eerste keer’. Zeker omdat ik dol ben op tonijn! Prachtige foto’s trouwens!

    • Brenda Kookt says

      Dank je wel voor het compliment Catie. Dan moet je het echt eens proberen met dit recept, zeker als je van tonijn houdt.

  10. Sandra says

    Mmmm heerlijke salade! Ik heb de peterselie vervangen door koriander, superlekker ook!
    Vanavond maak dit recept wegens succes in de herhaling :)

  11. Karine says

    Tomaten vervangen voor courgette en een scheutje extra cayenne peper. De-li-cious!

  12. Ingrid says

    Vandaag met de lunch gegeten, heerlijke combi.
    Het leek mij apart tonijn met geitenkaas maar was TOP!
    Bedankt

  13. Peetje says

    Hoi wat eet je als Detox ontbijt lunch diner voorbeeld menu. ..

  14. Hanny says

    Ik zou graag willen weten wat ik mij moet voorstellen bij quinoa.
    Waar lijkt het op en waar smaakt het naar?

    • Brenda Kookt says

      Quinoa is een graansoort, ik vind het zelf wel lijken op rijst. Maar aan de andere kant ook weer niet ;) Het heeft geen uitgesproken smaak.

  15. Barry says

    Wat is detoxen