Ga naar de inhoud

Kraamhapje rocky road

Deze Rocky Road is een ideaal kraamhapje omdat het super lekker is, daarbij een korte bereidingstijd heeft, je grote hoeveelheden kunt maken en je het goed kunt bewaren in de koelkast. Ideaal als je weinig tijd hebt maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten voor de visite, of als je iets lekkers mee wilt
Delen op

Kraamhapje rocky road

Rocky road kraamhapje txt

Deze Rocky Road is een ideaal kraamhapje omdat het super lekker is, daarbij een korte bereidingstijd heeft, je grote hoeveelheden kunt maken en je het goed kunt bewaren in de koelkast. Ideaal als je weinig tijd hebt maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten voor de visite, of als je iets lekkers mee wilt brengen als je op visite gaat.

Nadat ik dit hapje tegenkwam op het blog van Mireille heb ik het onthouden omdat er in mijn omgeving redelijk veel baby´s worden geboren. Dit hapje zou weleens van pas kunnen komen. En dat was zeker het geval. Inmiddels heb ik dit hapje meerdere keren gemaakt (met roze en blauwe muisjes). Iedereen is enthousiast over dit kraamhapje, zelfs kraamhulpen die al heel veel kraamhapjes voorbij hebben zien komen. Daarom verdient dit kraamhapje rocky road ook een plaatsje op Brenda Kookt.

Rocky road kraamhapje

Voor het maken van de Rocky Road heb je weinig nodig, niet eens een oven! In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

Lijkt dit je een lekker hapje, maar heb je geen roze of blauwe muisjes nodig? Gebruik dan andere sprinkels of hagelslag.
Rocky road kraamhapje 3

Kraamhapje Rocky Road

Bereidingstijd 30 minuten en 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor ongeveer 24 hapjes

  • 125 gram ongezouten boter
  • 300 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels honing
  • 150 gram volkoren biscuitjes
  • 100 gram spekjes
  • roze of blauwe muisjes als topping
  • eventueel: 50 gram gedroogde cranberries

Extra benodigd: een bakvorm of bakplaat van ongeveer 25 bij 25 centimeter

Bereiding

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Breek biscuitjes in stukken, doe dit niet té fijn het is juist lekker om grove stukken koek te hebben. (het breken van de biscuitjes gaat gemakkelijk door de koekjes in een goede plastic zak te plaatsen en er even op te gaan staan) Knip de spekjes in stukjes en houd de koekjes en spekjes apart.

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter en chocolade samen met de honing.
Dit kun je au bain marie doen door een pannetje water op het vuur te zetten en hierop een vuurvaste kom met de ingrediënten te plaatsen. Zorg er in dit geval wel voor dat de bodem van je kom niet het water raakt. Ook kun je het in de magnetron smelten. Telkens 30 seconden op de hoogste stand, tussendoor roeren en weer verwarmen. Ga hiermee door tot de chocolade volledig gesmolten is.

Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de koekjes, spekjes en cranberries. Zorg ervoor dat het goed met elkaar gemengd is. Giet het chocolade koekjesmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de chocolade die je apart hebt gehouden, smeer dit goed uit en strooi hierover de roze of blauwe muisjes.

Laat de rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, dit kraamhapje is zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

Tips:

  • De cranberries kun je er eventueel uitlaten als je hier niet zo van houdt.
  • Lijkt dit je een lekker hapje, maar heb je geen roze of blauwe muisjes nodig? Gebruik dan eens andere (gekleurde) sprinkels of hagelslag.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

25 reacties

Ilse

Is de honing en boter nodig? Wat voegt het toe?

Laat een bericht achter

Marijke

Dit hapje gisteravond gemaakt. Alleen had ik denk ik teveel koek. Ik had mariabiscuit gebruikt. Dat zal wel lichter zijn dan volkorenkoekjes. Mn rocky road is daardoor erg rocky ;) Vandaag stukjes van gesneden en ze zien we toch wel mooi uit. Alle randjes (heb het in een springvorm gemaakt) zijn voor onszelf de rest voor de visite morgen. Yum!

Laat een bericht achter

Karin

Zou je dit ook kunnen maken met witte chocolade? Worden de muisjes niet zacht in de koelkast?

Laat een bericht achter

mar

Zou het mogelijk zijn ze in de diepvries te bewaren? Dat zou pas echt handig zijn als je de eerste weken ff geen zin hebt om in de keuken te staan.... Bij de eerste hadden we musketflikken gemaakt en die gingen erg hard! Ik was blij dat we een enorme voorraad hadden gemaakt! Was een leuke tijdsbesteding in de verlofweken :)

Laat een bericht achter

Inge Kamminga

Is het ook lekker met melkchocolade denk je? :)

Laat een bericht achter

Marjanne

Wat een leuk recept! Weer eens iets anders dan beschuit met muisjes...Mag ik dit recept delen op de Facebookpagina van KraamZus? (Als t lukt :)) Leuk voor de kraamverzorgenden om te maken met de kids in het gezin of voor de as moeders voor t kraambezoek!

Laat een bericht achter

Charlotte

Vandaag dit heerlijke hapje gemaakt om de zwangerschap van een hele goede vriendin te vieren, het was een succes!!!! (veel beter dan een standaard beschuit met muisjes :) )

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen Charlotte, en ze zijn bijna net zo makkelijk te maken als het smeren van een beschuitje ;)

Sandra Hoekstra

Net gemaakt, witte chocolade sprinklers er boven op en witte spekjes erin. Het is echt HEERLIJK!!!!

Laat een bericht achter

Evelyn

Super leuk Handig voor communie hapjes

Laat een bericht achter

Hanneke

Vind het er zo leuk uitzien dat ik het net ook gemaakt heb! Kon het niet laten... ;) Allen smolten de spekkies geheel door de chocolade dus daar is weinig van over gebleven...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je ze meteen gemaakt hebt Hanneke. Jouw chocolade was dan wel erg warm, had je het au bain marie verwarmd? Of magnetron?

Benjamin

Wat een leuk idee! Echt eens iets anders dan de standaard beschuit met muisjes (alhoewel die ook prima zijn!). Ik ga dit meteen doorsturen aan een lieve collega, die kan ze binnenkort goed gebruiken ;-)

Laat een bericht achter

Eva

Wat leuk zeg

Laat een bericht achter

Ina

Bedankt, Brenda. Dan zal ik, als ik ze ga maken, maar gewoon wat marshmallows in stukjes knippen! En ik kan hier muisjes zowel als hagelslag krijgen! :)

Laat een bericht achter

Hanna

Een schaal vol kreeg ik op m'n kraambed van m'n lieve schoonzus toen onze Saar 8 wk geleden geboren werd! Wauw wat is dat heerlijk!! Ik ben meteen op zoek gegaan naar het recept! Bedankt Gerdien en Brenda!

Ina

Kraamhapjes, wat een ontzettend leuk idee! En vast heel lekker. Maar wat zijn die spekjes? Een soort nougat, of marshmallow misschien?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Spekjes zijn zachte snoepjes, een soort marshmallows.

Brenda Kookt

Dat zou zeker handig zijn! Ik denk dat het kan. Zit nu te bedenken dat ik dat ook best had kunnen doen tijdens mijn verlof ;)

Laat een bericht achter

Maggie

heb deze kraamhapjes tijdens verlof van mijn eerste gemaakt. Eerlijk gezegd heeft de eerste batch het niet gehaald tot de bevalling. Ach, je moet toch weten wat je je kraamvisite voorschotelt ;) Bij de tweede ga ik ze weer maken. Paar zakken in de vriezer en altijd lekker voor bij de koffie.

Brenda Kookt

Wat leuk dat je reageert. De link naar het artikel mag je delen op de facebookpagina.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een leuke variatie. Je kunt bijvoorbeeld ook kwinkslag gebruiken als topping.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op