Ga naar de inhoud

Eierpotjes

Al tijden staan er eierpotjes (chique ‘Oeufs en Cocotte’ genoemd) op mijn to-make lijstje. Toch kwam het er steeds niet van deze te maken, tot ik ze op het blog van Linda (Lekker eten met Linda) tegenkwam. Deze eierpotjes moesten het worden, mijn gerecht voor de foodblogswap van deze maand. Het eierpotje met zalm leek
Delen op

Eierpotjes

Eierpotjes txt

Al tijden staan er eierpotjes (chique ‘Oeufs en Cocotte’ genoemd) op mijn to-make lijstje. Toch kwam het er steeds niet van deze te maken, tot ik ze op het blog van Linda (Lekker eten met Linda) tegenkwam. Deze eierpotjes moesten het worden, mijn gerecht voor de foodblogswap van deze maand.

Het eierpotje met zalm leek me heerlijk en ik was hierbij benieuwd naar het gebruik hüttenkäse, iets waar ik tot nu nog niet mee gekookt heb. De hüttenkäse maakt het een romig geheel, eventueel kun je dit vervangen door bijvoorbeeld crème fraîche. Voor vriendlief die niet van gerookte zalm houdt heb ik een combi gemaakt van hamreepjes met paprika. Deze viel ook erg in de smaak, dus bij deze deel ik beide combinaties.

Eierpotjes 02

Eierpotjes 03

Eierpotjes

Bereidingstijd 30 minuten

 Ingrediënten voor 4 personen:

  • olie of boter om schaaltjes in te vetten
  • 4 eieren
  • 200 gram hüttenkäse
  • peper en zout
  • repen geroosterd brood

Voor de zalmvulling

  • zalmsnippers
  • dille
  • blokjes groene paprika

Voor de hamvulling

  • snippers (of blokjes) ham
  • blokjes rode en groene paprika

Extra benodigd: kleine ovenschaaltjes of ramequins plus een grote ovenschaal waar de kleinere schaaltjes in passen.

Bereiding:

Kook water met een waterkoker. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de schaaltjes in met boter of olie.

Meng de hüttenkäse met peper en zout en meng dit met de vulling die je gebruikt (houd een beetje van de vulling apart om straks over het ei te strooien ter garnering).
Schep in ieder schaaltje 1/4 van het hüttenkäsemengsel en breek hierboven een ei. Garneer de schaaltjes met een beetje van de apart gehouden vulling.

Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul deze met water tot het water tot de helft van de kleinere schaaltjes komt.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de eitjes 15 tot 25 minuten, afhankelijk van hoe zacht of hardgekookt je de eitjes wilt hebben. Om uitdroging van de eieren te voorkomen raad ik je aan de schalen na 10 minuten af te dekken met aluminiumfolie.

Serveer de eierpotjes met repen geroosterd brood zodat je lekker kunt dippen.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

9 reacties

LNNK

Dit klinkt heerlijk!

Laat een bericht achter

Joyce

Dit wil ik zo lang al eens maken! Denk dat ik het in het weekend eens ga proberen.

Laat een bericht achter

Melissa Charlotte

Dat ziet er lekker uit!

Laat een bericht achter

Linda

Hi Brenda, wat heb je er een leuk stuk van gemaakt. Enne, je hebt mij op ideeën gebracht met de ham. Dank je wel. Groeten, Linda

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Niet te danken, ik vind het een heerlijk recept. Leuk dat ik op mijn beurt jou weer kan inspireren :)

Maaike

Jammer dat er geen vegetarische zalm is...

Laat een bericht achter

Antimonia

Wat een leuk idee!! Wat zou je kunnen gebruiken ipv de huttenkase, dat vinden ze hier niet zo lekker!!

Eva

Ziet er weer heerlijk uit!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op