Krieltjessalade met spekjes en mango

Krieltjessalade txt

De leukste recepten komen uit onverwachte hoek, zo ook deze. Een collega die ik eigenlijk nooit spreek kwam naar me toe en vertelde dat ze mijn blog had ontdekt én dat ze ook van koken houdt. Daarbij gaf ze me tussen neus en lippen dit recept dat ze regelmatig klaarmaakt als er mensen komen eten. En laat ik nou net mijn zusje en zwager hebben uitgenodigd om te komen eten. Ik was nog opzoek naar een simpel recept voor erbij dus mijn keuze was gemaakt, het werd deze krieltjessalade met spekjes en mango.

Een makkelijke salade met een combinatie van heerlijke smaken. Heerlijke zoete mango met hartige spekjes, een gekookt eitje, krieltjes en zachte veldsla. Dit is zo lekker dat een dressing niet nodig is. Tip: ook lekker om dit op tafel te zetten bij een barbecue. Het duurt nog even voor het zover is maar onthoud voor de zomer alvast deze krieltjessalade :)

Krieltjessalade 02

Krieltjessalade met spekjes en mango

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

 • 450 gram voorgekookte krieltjes
 • 2 eieren
 • halve mango
 • 125 spekjesreepjes
 • veldsla
 • peper

Bereiding:

Bak de krieltjes in een koekenpan met olie aan. Kook het ei zodat het hardgekookt is. Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.

Snijd de mango in blokjes.

Verdeel de veldsla over een bord, snijd het gekookte ei in 4 of 6 partjes en verdeel deze over het bedje van veldsla. Verspreid de krieltjes, uitgebakken spekjes en mango om de partjes gekookt ei. Strooi verse peper over de salade.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Roxanne says

  Lijkt me super lekker! Ik vind krieltjes salade sowieso altijd erg lekker. Je kunt het ook maken met gerookte zalm en creme fraiche of met parmezaanse kaas en bacon!

 2. Barbara says

  Ik heb de salade gemaakt en vond de combinatie van smaken ook erg lekker!

 3. Annie van Beijsterveldt says

  Beste Brenda,
  Wat maakt je toch heerlijke recepten. Zojuist de krieltjes salade met spekjes en mango op. Zo lekker.
  We zijn echt fan van je eten regelmatig zo’n overheerlijk recept van je.
  Wel het liefst de snelle recepten, maar nog geen tegenvaller gehad.
  Top.
  Groetjes
  Annie