Banaanmuffins met nutella

Banaan nutella muffins txt

Soms heb je zin om iets lekkers te bakken. En dat lekkers moet dan eigenlijk iets zijn met een dikke vette klodder nutella erin. Dus doe het gewoon, maak deze muffins. Zo snel mogelijk.

Aangezien banaan en nutella vriendjes zijn (een perfecte combi), en om het enigszins gezond te maken, heb ik aan dit lekkers banaan toegevoegd. Het resultaat: een onweerstaanbare muffin met banaan én nutella die je echt gegeten moet hebben. Dus duik de keuken in en maak dit lekkers.

Banaanmuffins met nutella. Té lekker!

Tip: bak deze muffins vandaag nog zodat je morgen op bluemonday je collega’s (en jezelf) lekker kunt opbeuren.

Banaan nutella muffins 01

De ingrediënten bij elkaar. Het lijkt zo misschien veel werk om de muffins te maken maar dat valt reuze mee. Binnen 15 minuten is het beslag klaar waarna je de muffins maar 20 minuten in de oven hoeft te bakken. Voor je het weet neem je een hap uit deze fantastische muffins.

Banaan nutella muffins 03

Banaan nutella muffins 05

Banaanmuffins met nutella

Bereidingstijd: 15 minuten plus 20 minuten oventijd

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder (5 ml)
  • 1 theelepel baksoda (5 ml) (als je dit niet in huis hebt neem dan een extra halve theelepel bakpoeder)
  • halve theelepel zout
  • 3 rijpe bananen
  • 3/4 theelepel kaneel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 100 ml olijfolie
  • 1 1/2 theelepel vanille essence
  • Nutella (ongeveer 12 theelepels)

Extra benodigd: muffinvorm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180º C. Vet een muffinvorm in met olie.

Meng in een kom de droge ingrediënten, namelijk bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel. Roer dit door elkaar zodat het goed gemengd is. Prak in een andere kom de bananen (dit gaat goed met een aardappelstamper) en meng de bananen met de suiker, ei, olijfolie en vanille essence. Spatel vervolgens de droge ingrediënten door het bananenmengsel.

Schep (bijvoorbeeld met een ijslepel) in ieder vormpje een lepel van het beslag (het vormpje is dan ongeveer voor de helft gevuld). Verdeel in het midden van het beslag een klein theelepeltje nutella. Verdeel hierna een kleinere lepel beslag over de vormpjes zodat het beslag helemaal op is en het lepeltje nuttella verstopt zit in het beslag. Verdeel tot slot nog een beetje nutella over de cakejes. Verdeel dit met een satéprikker over de bovenkant van het beslag.

Bak de muffins 20 minuten in de oven. Laat de muffins na het bakken even afkoelen op een rooster. Dit gaat het beste als je de muffins uit de vorm haalt, doe dit voorzichtig door ze bijvoorbeeld met een vorkje even omhoog te wippen

 Tip: als je geen bakingsoda in huis hebt, voeg dan een halve theelepel extra bakpoeder toe.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. CatieMcCartney says

    Wauw! Lijkt me echt de perfecte combinatie! Leuk recept, ga ik snel eens maken!

  2. Loes says

    Ik zag je foto van deze muffins gisteren voorbij komen op instagram en ben ze meteen gaan maken! Heb gewoon een pak muffinmix gekocht en daar banaan en nutella doorheen gedaan. Bovenop deed ik stukjes pure chocolade hmmmm. Ze waren echt heerlijk! De rest van de muffins heb ik in de vriezer gedaan omdat het te veel was voor twee. En om te voorkomen dat ze allemaal op gingen haha!!

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk dat je ze meteen gemaakt hebt! Goed idee om ze in te vriezen voor je er zelf teveel neemt. Dat gevaar is namelijk zeer aanwezig met deze muffins.
      Op de een of andere manier gaan die van mij altijd op, maar ik probeer er toch een paar in te vriezen. Handig om achter de hand te hebben ;)

  3. Jacobien says

    Ik heb ze vanmorgen gebakken. Helemaal het recept gevolgd en we vinden ze verrukkelijk! Invriezen? Dat gaan ze niet halen ;)

  4. Hester says

    Ze lijken me heerlijk. Ga ze morgen met m’n dochter maken. Zin in…..

  5. Marloes says

    Ik heb ze net gebakken en ze roken zo lekker dat ik er al eentje heb opgegeten.
    Ze zijn verrukkelijk! Ik weet niet of er morgen nog wat over is voor de visite:).

  6. Eline says

    Mmm ziet er echt goed uit! Ik ga je receptje bij favo’s zetten en het eens proberen maken zonder bananen (want dat lust ik niet oops) Maar vanaf ik “Nutella” zag staan, was ik verkocht! X Eline

    • Brenda Kookt says

      Je proeft geen duidelijke banaansmaak hoor (misschien een mooie gelegenheid om banaan te leren eten? ;)) , maar zonder banaan en mét nutella is het ook een topper.

  7. Maaike says

    Had nog nuttella en bananen in huis en naar simpel googlen kwam ik hier terecht. Echt een top recept! Super lekkere muffins; mijn studentenhuis heeft er van genoten :)

  8. larissa says

    Hi brenda kan je ook ipv olijf olie extra virgin olijf olie gebruiken? Dat heb ik toevallig alleen in huis en kan ik ze gelijk maken hahahha. Kan niet wachten om ze uit te proberen de bananen muffins.

    • Brenda Kookt says

      Hi Larissa, ik hoop dat ik niet te laat reageer ;) Je kunt ook extra vergine olijfolie gebruiken. Geniet van de muffins, Groetjes Brenda

  9. lorna says

    Ik ga ze morgen maken met banaan Nutella en cashewnoten! Ben benieuwd hoe goed of ze worden =p

  10. Tamar says

    Ik heb de Nutella vervangen door een verstopte Rolo… ik ben benieuwd!

  11. Marja says

    Hoe lang kun je ze bewaren (en dan in de koelkast lijkt me). Banaan is snel rot, maar als ze zo mee gebakken zijn?

    En dan niet in de vriezer, maak gewoon de helft, 3 dagen iets bij de koffie met zijn 2-en dacht ik….

    • Brenda Kookt says

      De muffins kun je in de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren. Nadat de banaan is gebakken wordt hij niet meer bruin.

      • sandra says

        Hoi Brenda kan het ook met amandel meel ? En hoeveel daarvan in plaats van bloem?

        • Brenda Kookt says

          De bloem kun je 1 op 1 vervangen door amandelmeel. Wel worden de muffins dan minder luchtig, en compacter.