Pastasalade met spinazie

Pastasalade spinazie 2 txt

Soms heb ik niet zoveel tijd om te koken maar wil ik toch gezond eten. In dat geval grijp ik graag naar een pastasalade. Een pastasalade is (meestal) gezond, snel klaar en je kunt er lekker mee variëren. Bijna alles is er lekker bij. Deze keer koos ik voor pasta met rauwe verse spinazie. Lekker met tomaatjes, feta en kip. Beetje pasta erbij en je hebt een volwaardige snelle maaltijd.

Pastasalade spinazie 1

Pastasalade spinazie 3

Pastasalade met spinazie

 

Ingrediënten per persoon:

 • 80 gram pasta
 • flinke hand verse spinazie
 • 5 Cherry tomaatjes
 • 3 plakjes kipfilet
 • feta
 • paar zongedroogde tomaatjes
 • extra vergine olijfolie of beetje olie van de zongedroogde tomaatjes

Bereiding:

Kookt de pasta beetgaar en giet het af. Snijd de plakjes kipfilet in stukjes. Halveer de Cherry tomaatjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Meng de gekookte pasta met spinazie, tomaatjes en kipfilet. Verkruimel hierover de feta en strooi hier een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes of olijfolie over. Geniet van je snelle lekkere pastasalade.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Reny says

  Eenvoudig, simpel, voedzaam; daar hou ik van :D Fijne basis om eens mee te gaan experimenteren, ik hou wel van snel klaar zijn!

 2. Pauline says

  Lekker Bren, goed idee om er rauwe spinazie door heen te doen! Xx

 3. Sylvia says

  Oew, ziet er goed uit! Al is het voor mij al snel goed als er ergens spinazie en feta in zit ;)