Variatietip: Oliebolhapjes

Oliebolhapje_02 txt

Nog voor de kerstdagen vertelde ik je over mijn eerste oliebolbakervaring en gaf ik je tips voor het bakken van oliebollen. Het lastige aan oliebollen eten op oudejaarsavond vind ik dat het zo’n grote hap is. Als je met vrienden of familie bij elkaar zit staan er soms schalen met bergen oliebollen op tafel en vaak blijven er ook halve schalen over. Daarop heb ik een oplossing gevonden. Een variatie op de traditionele oliebol, namelijk oliebolhapjes. Je maakt ze door kleinere oliebollen te bakken (formaatje bitterbal) en deze te serveren als hapje.

Oliebolhapje_01

Je kunt de oliebolhapjes ‘kaal’ met poedersuiker serveren, maar je kunt ze ook beleggen of besmeren met iets lekkers. Ik sneed de bolletjes doormidden en belegde de halve bolletjes met banketbakkersroom (zoals bij een Berlinerbol) en stoofpeertjes.

Wees gewaarschuwd, de oliebolhapjes vliegen van tafel en zijn op voor je het weet.

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Joyce says

  Met banketbakkersroom lijkt me erg lekker!

 2. astrid says

  Ziet er goed uit! !!!!!! Ga uk zeker proberen.

 3. Lot says

  Lijkt me vooral lekker voor “the day after”.. Na het bakken zijn ze zo lekker dat ik wil grote happen wil.

 4. Ina says

  Wat een biljant idee! En die kleintjes zijn ook lekker gauw gaar waarschijnlijk? Hoe lang moet je ze bakken, en hun grote broers?
  En als je toch bezig bent, kun je er net zo goed meteen een heleboel maken, dus ik vraag me af of je de overblijvertjes kunt invriezen?