Hangop met kerstrestjes

Hangop met kerstrestjes, Hangop stoofpeertjesHeb je stoofpeertjes en cake of tulband over van de kerstdagen? Gooi het niet weg maar maak iets lekkers mee. Van hangop met kerstrestjes samen met bastogne koekjes maak je van de restjes een heerlijk gerechtje! Lekker als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje. Net wat jouw uitkomt.

Hangop met kerstrestjes, Hangop stoofpeertjes

Klik hier voor nog meer lekkere kerstrecepten. 

Hangop met kerstrestjes

Hangop met kerstrestjes

Bereidingstijd: 10 minutes

Aantal: 4 porties

Hangop met kerstrestjes

Ingrediënten:

  Bereiding 1 dag vooraf
 • 500 ml yoghurt
 • 100 ml ongeklopte (slag)room
 • 1 theelepel suiker
 • restje stoofpeertjes met 'sap' (kookvocht)
 • restje kerstcake
 • 2 bastognekoekjes

Bereiding:

 1. De nacht van te voren: Bekleed een zeef met een vochtige, uitgeknepen, theedoek. Plaats de zeef op een kom en giet de yoghurt in de zeef. Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.
 2. Voeg de suiker bij de slagroom en klop dit lobbig. Meng de uitgelekte yoghurt met de slagroom.
 3. Verdeel in een glas of schaaltje een laagje stoofpeertjes met een beetje 'sap'. Verdeel hierover de hangop en bestrooi dit met een beetje van het stoofperenvocht (sap) en verkruimel hierover de kerstcake en koekjes.
https://www.brendakookt.nl/2013/12/26/hangop-met-kerstrestjes/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Simone says

  Hmmmm, nou restjes ga ik straks nog wel hebben denk ik… In ieder geval nog wat tulband over. Inderdaad lekker met yoghurt. Goed idee!