Zalmcocktail

Zalmcocktail 2 txtZalmcocktail. Zo klassiek, ouderwets en zo simpel dat het misschien niet eens blogwaardig is. Bij ons thuis kwam dit ieder jaar met kerst weer tevoorschijn. Én we vonden het super lekker, het was een ware traktatie. Mijn moeder maakt namelijk de allerlekkerste whiskeysaus die je kan bedenken. Verder hield ze de cocktail vrij sober oftewel verder ging er bijna niets doorheen omdat wij bijna niets lustten.

Voor dit recept heb ik mijn moeders whiskeysaus-recept ontfutseld. Daar heb ik een paar extra ingrediënten aan toegevoegd om het net iets meer aan te kleden. Tadaa, mijn simpele versie.

Serveer dit recept als voorgerecht of als amuse met de feestdagen.

Zalmcocktail 1

Zalmcocktail

Zalmcocktail

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 4 voorgerechten of 8 amuses

Zalmcocktail

Ingrediënten:

  • 2 blikjes zalm
  • 100 ml Zaanse mayonaise
  • 25 ml yoghurt
  • scheut ketchup
  • scheut whiskey
  • gegrilde paprika (uit pot)
  • 3 repen augurk
  • 3 handjes ijsbergsla
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Open de blikjes zalm, giet ze af en verwijder de graatjes. Snijd de gegrilde paprika en repen augurk fijn.
  2. Snijd de ijsbergsla fijn.
  3. Meng de zalm met peper, zout, paprika en augurk (houd een beetje van de paprika en augurk apart voor de garnering).
  4. Meng de Zaanse mayonaise met yoghurt en whiskey naar smaak.
  5. Schep een beetje van het zalmmengsel in een glaasje. Verdeel hier een laagje ijsbergsla op. Schep hier weer een laagje zalm op en giet hierover de whiskeysaus.
  6. Garneer het glaasje met fijngesneden gegrilde paprika en augurk.
  7. Tip: je kunt de paprika zelf grillen, maar dit wordt ook in potten verkocht. Dit staat in de supermarkt vaak bij de augurken in het schap.
https://www.brendakookt.nl/2013/12/24/zalmcocktail/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Sanne van Veghel says

    Kun je in plaats van blikjes zalm ook gerookte zalm gebruiken?

  2. petra says

    Je vernoemd in het recept niet waar de ketchup gebruikt wordt.

  3. Tanja says

    Jummie, kerstmis heeft niet genoeg dagen om al het lekkers wat je plaatst te maken :-) Maar ik sla de recepten op en maak gewoon een paar feestdagen erbij! :D Mijn gasten, manlief en drie volwassen dochters zijn, net zo als ik, dol op vis! Op bijna alles eigenlijk :-)