Ga naar de inhoud

Tips voor het bakken van Oliebollen

Oliebollen_01

Traditiegetrouw eet ik op oudejaarsdag oliebollen. Ik vind het heerlijk en het hoort voor mij bij het oudejaarsgevoel. Hierin ben ik niet de enige, in menig schuurtje worden 31 december volgens de Hollandse traditie oliebollen gebakken. Bij mij thuis bakten we echter niet zelf de oliebollen, hierdoor is het er niet van gekomen om zelf oliebollen te bakken. Tot afgelopen week, niet op 31 december maar iets eerder zodat ik jullie hierover kan vertellen voordat jullie ook aan de slag gaan op oudejaarsdag.

Voor ik begon met bakken heb ik een aantal filmpjes bekeken over het bakken van oliebollen. De volgende tips kwamen van pas:

  • Gebruik schone zonnebloemolie
  • Bak niet teveel oliebollen tegelijk anders blijven ze aan elkaar plakken
  • Om de bollen te draaien hoef je ze alleen even onder te dompelen, hierna draaien ze vanzelf

Oliebollen_02

Een extra tip van mezelf: zorg ervoor dat je alles paraat hebt staan voor je begint met bakken. Ik moest vanuit mijn schuurtje een paar keer terug naar huis lopen omdat ik onder andere keukenpapier voor het uitlekken van de bollen én een tang om de oliebollen uit de olie te halen was vergeten.

Verder ging ik het dankzij de bakhulp van Koopmans erg goed. Mijn eerste paar oliebollen waren nog niet zo mooi rond, maar nadat ik er een paar had gebakken kreeg ik er handigheid in. Met een ijslepel ging het heel goed om mooie bolletjes te maken en hierdoor werden de oliebollen ook precies groot genoeg. We hebben alvast heerlijk gesmuld van de oliebollen, ik vermoed dat dit ook bij ons thuis een traditie gaat worden… 🙂

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op