DIY kado idee

Feestdagen Special DIY kado idee 2013

De afgelopen maand heb ik lekkere recepten met je gedeeld die van pas komen met de kerstdagen. Maar misschien hoef je je deze kerst niet uit te sloven in de keuken, maar laat je lekker iemand anders voor je koken. Als je dan op bezoek gaat bij iemand is het leuk om iets cadeau te geven. Geef dan eens iets dat je zelf hebt gemaakt.

Ik heb een paar leuk DIY’s (do It Yourself) ideeën voor je op een rijtje gezet:

DIY kerst

Geef zelfgemaakte koekjes kado. Deze kun je op verschillende manieren verpakken. Bijvoorbeeld in cellofaan of in een leuke pot of koektrommel. Tip: dit kan dus ook met de kerstkransjes of kerstcakejes.

Heb je zelf geen tijd meer om koekjes te bakken? Laat de ontvanger van het kadotje dan zelf bakken. Stel een pot vol koekjes samen door de droge ingrediënten in een glazenpot te plaatsen. Je maakt het extra leuk door een etiket te maken met daarop een korte beschrijving van het recept. Vergeet hierbij niet om de extra benodigde (natte) ingrediënten te vermelden.

Sinds afgelopen weekend is het winter en wat is er dan lekkerder dan een kop warme chocolademelk? Maak bijvoorbeeld de leuke lepels van Pauline welke je verpakt in cellofaan.

Het is ook leuk om kerstcakepops cadeau te geven, bijvoorbeeld mijn kerstboompjes of de schattige rendieren van Laura.

Ook kun je bijvoorbeeld homemade granola kado geven of een pot met een lekker smeerseltje of bijvoorbeeld lemon curd.

Foto 1, 3, 4, 5, 6

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marleen says

    Lemoncurd, dat is tof! En die labels zijn mooi, was ik maar zo creatief.