Kersttip: Desserts

Feestdagen Special desserts 2013

Deze maand deel ik dagelijks artikelen die van pas komen met de feestdagen, we zitten niet voor niets midden in de #FeestdagenSpecial op Brenda Kookt! Maar daarnaast heb ik het afgelopen jaar ook genoeg heerlijke recepten gedeeld die zeker niet misstaan bij het kerstdiner. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Afgelopen week deelde ik de voorgerechten en hoofd- en bijgerechten met je, vandaag laat ik je heerlijke desserts zien. Allemaal toppers die zeker in een kerstmenu thuishoren.

Kerst desserts

Citroentrifle met frambozen

Citroentrifle met frambozen 2

Als je je diner fris wilt afsluiten ga dan voor de citroentrifle en frambozen. Een luchtig dessert met lemon curd, en door het toevoegen van de kwark is niet eens een ontzettend ongezond toetje.

Witte chocoaldemousse

Witte chocolade mousse

Zeg je paradijs dan zeg je witte chocolademousse. Met dit recept wanen je gasten zich even in een andere wereld. Pas op: het is wel een machtig toetje, maar de porties niet te groot.

Blondies met pistachenootjes

Blondies

Een brownie is altijd goed, een brownie met witte chocolade is dus zeker goed. Extra lekker met een laagje witte chocoalde en knapperige pistachenootjes.

Panna Cotta van witte chocolade en cranberries

Panna cotta witte chocolade en cranberries 02

Panne cotta  is een dessert dat je goed heel kunt voorbereiden omdat het een paar uur moet opstijven in de koelkast. ideaal als je een diner verzorgt. De panna cotta met witte chocolade en cranberries is daarom een ideaal kerstdessert.

Eton mess

Eton Mess

Eton Mess is ook zo’n topper. Altijd goed, altijd lekker. De porties in mijn recept zijn nogal groot, na het kerstdiner heb je waarschijnlijk trek in een kleiner glaasje.

Snelle simpele perzik tiramisu

Snelle Simpele Perzik tiramisu

Heb je trek in tiramisu maar dan niet moeilijk en machtig? Maak dan de snelle simpele perzik tiramisu. Minstens net zo lekker als traditionele tiramisu.

Pavlova

Pavlova aardbeien 4

Ik eindig dit lijstje met een knaller. De pavlova met pistachenootjes, chocolade en gemarineerde aardbeien.. het water loopt me in de mond.

Ben je opzoek naar meer inspiratie voor het dessert van je kerstdiner? Neem dan hier eens een kijkje.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Joyce says

  Hmm, ziet er goed uit! De witte chocolade mousse en Panna Cotta lijken me heerlijk

 2. Sonja says

  Wat lijkt me dat allemaal heerlijk!
  Ik ben wel van plan er iets van te proberen.

  Bedankt en fijne feestdagen!

 3. Ina says

  AL je desserts lijken me heerlijk!
  Maar ik ga niet tot Kerst wachten, hoor! Ik ga straks je Perzik Tiramisu weer maken, heerlijk! En ik denk met Oud-en-Nieuw ook, met een extra grote scheut Tia Maria! :)