Snelle kerstboompjes

Snelle kerstboompjes txtWil je iets leuks maken voor kerst dat niet moeilijk is en waarvoor je niet langer dan 20 minuten in de keuken staat? Maak dan deze leuke kerstboompjes.

Snelle kerstboompjes 01

Wat je nodig hebt zijn groene candy melts, pretzelstokjes, stersprinkels en zilveren balletjes.
Op de foto zie je ook witte chocolade, hiermee wilde ik een kerstslinger maken zoals ik bij de cakepops deed. Toen ik eenmaal bezig was vond ik de kerstboomp zonder slinger veel leuker dus heb ik de slinger weggelaten.

Naast de ingrediënten heb je bakpapier nodig en een spuitzak of plasticzakje om de candy melts te spuiten.

Snelle kerstboompjes 02

Smelt de candy melts volgens de aanwijzingen op de verpakking (voeg eventueel een beetje zonnebloemolie toe). Leg de pretzelsokjes op een bakplaat. Zorg dat ze ver genoeg uit elkaar liggen zodat je de kerst boompjes kunt spuiten.

Snelle kerstboompjes 03

Spuit de kerstboompjes en zorg ervoor dat je de boompjes meteen versiert zodat de sprinkels in de zachte candy melts blijven plakken.

Snelle kerstboompjes 08

Laat ze goed opdrogen/uitharden voor je ze van het bakpapier haalt. De kerstboompjes kun je ongeveer 3 a 4 dagen in een luchtdichte trommel bewaren.

Snelle kerstboompjes 06

Snelle kerstboompjes

Snelle kerstboompjes

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 8 kerstboompjes

Snelle kerstboompjes

Ingrediënten:

 • 8 pretzel stokjes (zoute stokjes, hoe heten deze?)
 • 125 gram groene candy melts
 • eventueel zonnebloemolie
 • kerstsprinkels
 • Extra benodigd:!
 • bakpapier
 • spuitzak of plasticzakje

Bereiding:

 1. Smelt de candy melts volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de candy melts niet vloeibaar genoeg zijn, voeg dan een beetje zonnebloemolie toe en roer dit goed door.
 2. Verdeel de stokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen zodat er voldoende ruimte is voor de kerstboom.
 3. Giet de gesmolten candy melts in de spuitzak of de plasticzak. Knip het puntje eraf zodat je de zak als spuitzak kunt gebruiken. Spuit het groene van de kerstboom van boven naar beneden van links naar rechts en ga daarbij steeds wijder zodat er een mooie kerstboom ontstaat. Als je een kerstboom hebt gespoten zorg en dan voor dat je direct daarna de kerstboom versiert met sprinkels voor je aan de volgende kerstboom begint. De candy melts worden snel hard.
 4. Laat de kerstboompjes goed opdrogen voor je ze van het bakpapier haalt.
 5. De kerstboompjes kun je ongeveer 3 a 4 dagen in een luchtdichte trommel bewaren.
https://www.brendakookt.nl/2013/12/16/snelle-kerstboompjes/

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Evelyn says

  Wat een super leuk idee

 2. Grace says

  O, echt leuk en makkelijk. Dank je wel!

 3. Ina says

  Wat een schattige boompjes, en zoveel makkelijker dan je eerdere driedimensionale, die VEEL te moeilijk waren voor een niet erg artistiek aangelegde persoon zoals ik.
  Zijn die candy melts van chocola gemaakt? Ik neem aan dat je ze, en de ‘ornamentjes’ in de bak-afdeling van de supermarkt vindt?

 4. T Hilverts says

  Hallo Brenda

  Dat heb je super leuk gemaakt, ga het zeker maken met mijn achterbuurmeisje die vind dit zo leuk, weet het zeker, maar waar koop ik die groene candy melts. Wen je ook hele fijne feestdagen.

  • Brenda Kookt says

   Dank je wel. De groene candy melts kun je bij snoepwinkels en taarten(decoratie)winkels kopen. Volgens mij hebben de xenos en action het zelfs ook.

   • Brenda Kookt says

    Als je geen groen candy melts kunt vinden kun je ook witte chocolade gebruiken. Dan heb je witte kerstboompjes :)

   • jaco says

    ook bij de Jumbo ligt het in de winkel

 5. Nicole says

  Dank je wel voor de tip over de zonnebloem olie. De cacaoboter drops zijn hartstikke duur en dit is volgens mij een prima alternatief! Ik zie dat de melts goed opdrogen dus dat moet voor de cakepops ook geen probleem zijn. Erg leuke boompjes!

 6. Kim says

  Beste Brenda
  Als je het voor 24 kindjes moet maken hoeveel zul je dan nodig hebben aan zakken van dat chocolade ??
  Is dat ook in winkels te verkrijgen of alleen online
  Super leuk idee
  Groetjes kim