Kerstkransjes

KerstkransjesKerstkransjes, ik ben er dol op. Zodra ik ze in de supermarkt zie liggen belanden ze in mijn karretje. Het nadeel van deze koekjes is dat als ik er aan begin ik dus niet meer stop met eten. Dit jaar heb ik mezelf opgelegd dat ik ze niet mag kopen. De enige kransjes die ik deze maand in mijn mond stop zijn mijn zelfgemaakte kransjes. Bij deze deel ik mijn recept voor het maken van de lekkerste kerstkransjes.

Kerstkransjes 01

Voor het uitsteken van de koekjes gebruik ik een koekjessteker, geen krans, maar een bloem. De geschaafde amandelen verbloemen de vorm een beetje, en aangezien deze koekjes op zijn voor je er erg in hebt vind ik dat best kunnen.

Kerstkransjes 05

 Kerstkransjes

 

Kerstkransjes

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 18 minutes

Totale tijd: 1 hour, 5 minutes

Aantal: 25 koekjes

Ingrediënten:

 • 200 gram bloem
 • 1/4 theelepel zout
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 150 gram koude boter
 • 1 theelepel citroensap
 • 1ei
 • grove rietsuiker
 • geschaafde amandelen
 • extra bloem voor het bestuiven van de werkplek

Bereiding:

 1. Bekleed een bakplaat met bakpapier, scheid het ei.
 2. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Voeg hier de halve eidooier, de suiker, boter en het citroensap bij. Kneed dit door elkaar zodat er een mooie deegbal ontstaat. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
 3. Verwarm de oven voor op 175ºC.
 4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 3 a 4 mm dik. Steek met een uitsteekvormpje de kransjes uit en steek met een klein rond vormpje het middelste rondje uit de kransjes. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat. Meng de overgebleven halve dooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met grove rietsuiker en geschaafde amandelen.
 5. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.
 6. Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.
https://www.brendakookt.nl/2013/12/12/kerstkransjes/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Ina says

  Wat een leuk idee om een bloemenstekertje te gebruiken! En wat zien je kransjes er heerlijk uit!

 2. eva meester says

  Ziet er goed uit! Goed idee! Ik had hetzelfde voornemen :-)

 3. Marja says

  Hoi Brenda, wat een lekker recerptje! Die ga ik zeker uitproberen want ik ben er net zo gek op als jij! Ik was al van plan om voor de kerst koekjes te bakken, maar ik heb nooit gedacht aan kransjes! Die koop ik normaal altijd, maar zelf maken is eigenlijk wel zo leuk! Nu hoop ik alleen dat mijn machine genoeg kan kneden, want ik zit met mijn duim in een brace en dat kneed niet echt makkelijk! Oftewel echt niet! Maar goed daar komt ook wel een oplossing voor. Bedankt voor je heeeeeerlijke recept, Brenda! Ik ben er van overtuigd dat ze wel zullen smaken! Dank je wel. Groetjes en alvast een heel fijn weekend! :-)

  • Brenda Kookt says

   Ik denk dat jouw keukenapparaten dit wel aan kunnen hoor Marja, het is een mooi soepel deeg. Succes, fijn weekend

 4. Grace says

  Wat een eenvoudig recept ( goed te volgen) Dank je wel. Dit wil ik uitproberen.

 5. Maxime says

  Leuk weer deze kerstrecepten met kerst in het vooruitzicht :)

 6. Willy says

  Wat een heerlijke kransjes en makkelijk recept.
  Ik heb ze ook nu nog gemaakt gewoon rondjes en andere figuurtjes.
  Zo lekker zijn ze .

  • Brenda Kookt says

   Wat goed Willy, zo is er iedere dag een excuus om deze heerlijke koekjes te eten. Het hoeft niet per se kerst te zijn :)

   • Willy says

    Hoi Brenda volgens mij hebben ze je recept gepikt .
    Staat deze maand in het blad landleven december .

    Gr willly