Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Feestelijk Zalmtaartje

7 december, 2013 | DOOR Brenda Kookt | 13 REACTIES

Zalmtaartjes txtVandaag gaan we voor een zalmtaartje met courgette. De mascarpone crème geeft het taartje net dat beetje extra en maakt het lekker fris. Dit frisse gerechtje kun je tijdens een diner bij verschillende gangen serveren. Ideaal als voorgerechtje of amuse maar ook als onderdeel van een buffet of als bijgerechtje.

Zalmtaartjes 3

Op de bodem van de taartjes liggen plakjes courgette. De taartjes gaan eerst even in de oven zonder de zalm en het eimengsel zodat de courgette en het bladerdeeg kunnen garen. Met het kerstdiner kun je de taartjes van te voren alvast klaarmaken tot dit punt. Bewaar ze op een koele plaats.  Later leg je de zalm en het eimengsel op de taartjes en bak je ze nog even in de oven.

Zalmtaartjes 1

Zalmtaartje

Print
Feestelijk Zalmtaartje

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 6 taartjes

Feestelijk Zalmtaartje

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • halve courgette
  • peper en zout
  • 2 moten zalmfilet
  • 1 ei
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • dille
  • 1,5 eetlepel mascarpone
  • beetje citroenrasp
  • eetlepel citroensap
  • handje rucola
  • Extra benodigd: kleine taartvormpjes of tartelettes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de vormpjes in. Ontdooi het bladerdeeg en snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 plakken per taartje).
  2. Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en prik met een vork gelijkmatig gaatjes in het deeg. Verdeel de plakjes courgette over de vormpjes en bestrooi dit met peper en zout. Bak de taartjes 10 minuten voor.
  3. Meng het ei met crème fraîche, peper en zout en dille. Snijd de zalmfilets in parten.
  4. Leg op ieder taartje een stukje zalm en verdeel hieromheen het beslag van ei en crème fraîche.
  5. Breng desgewenst op smaak met een beetje extra peper en zout.
  6. Bak de taartjes nogmaals 10 minuten in de oven.
  7. Roer de mascarpone los met het citroensap en -rasp.
  8. Serveer de taartjes met een handje rucola en een lepeltje van het citroen-mascarponemengsel.
3.1
https://www.brendakookt.nl/2013/12/07/zalmtaartje/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

 

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Carpaccio van rode bietCarpaccio van rode biet
  • Winterse stoofpieWinterse stoofpie
  • Varkenshaas met ham, tijm en paddestoelenVarkenshaas met ham, tijm en paddestoelen
  • Pavlova met aardbeien, chocolade en pistachePavlova met aardbeien, chocolade en pistache

Filed Under: Bijgerecht, Kerst, Voorgerecht Tagged With: #feestdagenspecial, kerstrecept, kerstrecept zalm, recept, recept zalmtaartje, visrecept kerst, zalmtaartje, zalmtaartjes

<< Pavlova met aardbeien, chocolade en pistache
How-to: Kerstboom Cakepops >>

REACTIES

  1. Chris says

    7 december, 2013 at 10:35

    Lijkt me erg lekker! Waar heb je die leuke vorm vandaan als ik vragen mag?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      7 december, 2013 at 11:03

      Deze vorm is van tupperware

      Beantwoorden
  2. Joyce says

    7 december, 2013 at 11:17

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. ina says

    7 december, 2013 at 17:10

    Gezellig en feestelijk! :) Wat zou een goedsmakende en leuk uitziende vegetarische vervanger voor de zalm zijn, denk je?
    P.S. Sorry, maar vlak boven je laatste foto heb je jezelf verbeterd en de extra “en leg de zalm en het eimengsel” laten staan. Even uitwissen misschien?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      7 december, 2013 at 17:24

      De zalm kun je vervangen door bijvoorbeeld halve Cherry tomaatjes of champignons.

      Beantwoorden
      • ina says

        7 december, 2013 at 17:45

        Ja, ik had ook al aan champignons gedacht, met rode paprika misschien? En tomaatjes staan ook altijd feestelijk.
        Dit recept was precies het ‘voortje’ waar ik naar op zoek was!

        Beantwoorden
  4. I says

    12 november, 2014 at 18:02

    Ziet er heel lekker uit! Kun je ze ook koud serveren?

    Beantwoorden
  5. Petra says

    27 maart, 2016 at 18:27

    Het was toch een paasrecept maar in de bereiding heb je het over het kerstdiner??

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      27 maart, 2016 at 21:03

      Ik heb dit recept opgenomen in het paasmenu dat ik afgelopen week publiceerde. Toen ik dit recept 2,5 jaar geleden publiceerde was het de decembermaand, en dus kerstperiode.

      Beantwoorden
  6. Nicole says

    24 december, 2016 at 12:09

    Ze zijn heerlijk! Ik heb ze zojuist gemaakt voor kerst, met vormpjes in de vorm van een ster.

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      24 december, 2016 at 17:52

      Wat een leuk idee! Fijne feestdagen,

      Beantwoorden
  7. Penny says

    15 december, 2017 at 09:14

    Ziet er heerlijk uit! Heb je een suggestie waar ik de courgette mee kan vervangen?

    Beantwoorden
    • Brenda Kookt says

      18 december, 2017 at 07:07

      Het is ook lekker met blokjes paprika maken, of de courgette weglaten.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Wil je dit weekend aan de bak? Ga dan voor
  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Pannenkoeken (basisrecept)
Wortelcake met pistache
Makkelijke maaltijd
Recepten

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie