Carpaccio van rode biet

Bietjescarpaccio 2txtMet rode bieten kun je meer dan je denkt. Ik laat je zien hoe je een smakelijke carpaccio van rode biet maakt. Een lekker voorgerechtje, eentje die zeker niet misstaat bij een kerstdiner.

Dit is geen ingewikkeld gerecht, maar wel eentje die niet iedere week op tafel staat. Het ziet er feestelijk uit en daarnaast is het nog lekker ook. De  rode biet combineer ik met munt, geitenkaas, geschaafde amandelen en daarbij een dressing met onder andere citroen. Een heerlijke combinatie.

Dit gerechtje kun je goed voorbereiden, handig als je een grotere groep gasten hebt maar ook als je met minder personen bent. Ideaal voor een kerstdiner.

Bietjescarpaccio 1

Bietjescarpaccio 3

 

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 2 personen

Carpaccio van rode biet

Ingrediënten:

  • 2 voorgekookte rode bietjes
  • geitenkaas
  • 10 blaadjes verse munt
  • 2 eetlepels verkruimelde geitenkaas
  • handje rucola melange
  • handje amandelschaafsel
  • Voor de dressing:
  • 15 ml citroensap
  • 30 ml olijfolie, extra vergine
  • 5 ml honing
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Schaaf mooie plakjes van de bietjes. Hiervoor kun je een mandoline gebruiken, maar met een kaasschaaf lukt het ook.
  2. Rooster het amandelschaafsel in en koekenpan. Houd het in de gaten zodat de amandelen niet verbranden.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  4. Leg de plakjes rode biet in een cirkel op de borden. Gebruik de mooiste plakjes aan de buitenkant, deze liggen het meest in het zicht.
  5. Vul de cirkel op met de overige plakjes rode biet.
  6. Plaats in het midden een pluk rucola melange. Verdeel hieromheen de verkruimelde geitenkaas, muntblaadjes en het amandelschaafsel.
  7. Druppel de dressing hierover heen. Zorg ervoor dat je de dressing ook over de rucola melange druppelt.
https://www.brendakookt.nl/2013/12/04/carpaccio-van-rode-biet/

 

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Ina says

    Wat ziet dit er feestelijk uit! Zeer toepasselijk voor Kerst.
    Je hebt kennelijk de bietjes niet rauw gekocht en zelf gekookt, dus komen ze uit bilk of een potje? En in een zure of zoute vloeistof (ik weet niet hoe dat heet) ingemaakt? Sorry, ik ben niet zo’n bietenmens, maar ik wil graag mijn gasten imponeren! ;)

      • Ina says

        Bedankt, ik dacht wel dat ze niet rauw waren, maar aan vacuum
        verpakt had ik niet gedacht…
        Ik vrees dat ik het met een blik of potje zal moeten doen,
        want ik geloof nooit dat ze hier vacuum verpakte bietjes verkopen.

  2. Jeanne says

    Heb je rauwe of gekookte biet gebruikt?

    T ziet er grandioos en smaakvol uit!
    Dank

    Hartelijke groet
    Jeanne

    • Brenda Kookt says

      Ik ging voor het gemak en gebruikte in dit geval voorgekookte bietjes.

  3. Laura says

    Leuk idee, ik ga je bietencarpaccio onthouden. Dank je :)

  4. Jeanne says

    Met chioggia krijg je ook een leuk kleureffect…

  5. Jeanne says

    Hoi Ine,
    Hier in Almere verkoopt de lidl vacuum verpakte bietjes.
    Misschien is er bij jou een lidl in de buurt?

    • Ina says

      Lief van je om me te willen helpen, Jeanne, maar ik zit in Canada… geen lidl (gekke naam!) hier. :(
      Maar ik zal wel een potje kunnen vinden, hoop ik.

  6. lies bressers says

    hallo brenda,vorige week een carpatio van bietjes ergens geeten en dan met een tartaartje van makreel mouse heerlijk was dit,heb jij soms een recept om makreel mouse te maken? groet lies

  7. Gabrielle Sparreboom says

    Heerlijk hé de bietencarpaccio!
    Ik heb een recept met walnoten en gemarineerde geitenkaas! Doet het altijd erg goed bij onze gasten!

  8. Lydia says

    Ziet er heel feestelijk uit. Eén familielid lust echter helemaal geen enkele kaassoort. Heb jij een idee waardoor ik de geitenkaas zou kunnen vervangen?