Ga naar de inhoud

Mijn favoriete desserts – Janneke Philippi

Mijn favoriete desserts 01

Vandaag een boekreview van een prachtig kookboek dat deze maand écht niet mag ontbreken op mijn blog: ‘Mijn favoriete desserts’ van Janneke Philippi. Al meer dan een maand staat dit boek in mijn woonkamer te shinen, het is tijd om dit prachtige boek met jullie te delen.

Mijn favoriete desserts is een flink boek, groot en dik en heeft een luxe uitstraling. Zoals de titel al doet vermoeden staan er toetjes in, maar liefst meer dan150 stuks en wat voor toetjes, de aller lekkerste.

Voor het bereiden van de favoriete desserts van Janneke heb je geen ingewikkelde ingrediënten of apparatuur nodig én de recepten zijn ook niet ingewikkeld. De meeste desserts maak je binnen 30 minuten. Het is dus niet nodig om uren in de keuken te staan om een lekker toetje te serveren.

Mijn favoriete desserts 02

Het boek bestaat uit 18 hoofdstukken, ingedeeld naar ingrediënt of soort dessert. Zo zijn er bijvoorbeeld hoofdstukken over rabarber, chocolade, koffie en oud brood maar ook tiramisu, pudding, crumble, soezen en nog veel meer.

Aan het begin van ieder hoofdstuk worden de recepten die in het hoofdstuk worden gegeven opgesomd, erg handig als je het mij vraagt. De recepten zijn stuk voor stuk voorzien van heerlijke foto’s (hierover vertel ik je straks meer) en bij een aantal recepten wordt aanvullende informatie gegeven. Bijvoorbeeld hoe rijp het fruit dat je gebruikt moet zijn en variatietips bij het recept. Handig want hiermee kun je de recepten aanpassen naar je eigen smaak.

Een kleine greep uit de overheerlijke desserts: pittige rabarbersorbet, NY salted chocolate caramel cheesecake, chocolade bitterballen, hazelnootgebakjes met mokkacrème, witte chocoladebroodpudding, 3-chocolade ijstaartjes.

Mijn favoriete desserts 03

Zoals ik net al vertelde is ieder recept voor zien van een heerlijke foto. De fotografie is ontzettend mooi gedaan, bij het bekijken ervan loopt het water je in de mond. De kruimels die soms zijn afgebeeld op de pagina’s wil het liefst oppakken zodat je de toetjes alvast kunt proeven. Alleen al om de fotografie is dit een van mijn favoriete kookboeken. Hij staat op mijn pronkrek en regelmatig pak ik hem er even bij, gewoon om door te bladeren.

Mijn favoriete desserts 04

Pluspunten

  • Een grote verscheidenheid aan verschillende desserts, dit is zeker voor ieder wat wils.
  • Mooie fotografie, het water loopt in de mond.
  • Een tijdloos kookboek, ook over 5 jaar zijn deze desserts nog lekker.

Minpunten

  • Het boek is erg groot, je neem het niet snel  in je tas ergens mee naartoe.

Ben je opzoek naar een heerlijk kookboek als cadeautje voor jezelf of om weg te geven dan raad ik je Mijn favoriete desserts zeker aan. Je pakt hem erbij om lekker door te bladeren, plaatjes te kijken én om uit te koken. Zelf ben ik er nog niet aan toe gekomen om mijn favoriete recepten uit dit boek te koken maar dat gaat deze maand zeker nog lukken.

Mijn favoriete desserts | Janneke Philippi | Karakter Uitgevers | verkrijgbaar voor € 29,95

Bestel dit boek hier bij bol

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op