Feestelijke Soepstengels

Makkelijke soepstengels txtEen soepje is altijd lekker bij een etentje. Daarnaast kun je een soepje ook goed van te voren maken, een of meerdere dagen zodat je hier op de dag van je etentje niet meer aan hoeft te denken.
En als je een soepje serveert is het leuk om iets extra’s toe te voegen zodat het geen saai soepje is. Iets extra’s ter decoratie om het geheel iets feestelijke te geven, maar ook voor de bite. Maak dan eens deze feestelijke soepstengels. Lekker, makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Om de soepstengels iets extra’s te geven heb ik ze bestrooid met sesamzaadjes. Als het bij je soepje past is het ook lekker om geraspte kaas over de stengels te strooien. Dan heb je kaasstengels. Het is ook lekker om de sesamzaadjes te vervangen door kruiden als basilicum of peterselie.

Later in de Feestdagen Special publiceer ik een feestelijk soepje waarbij deze soepstengels goed passen.

Makkelijke soepstengels 2

Makkelijke soepstengels

Feestelijke Soepstengels

Aantal: 8-10 soepstengels

Feestelijke Soepstengels

Ingrediënten:

  • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • mix van witte en zwarte sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in repen zodat je uit 1 plakje bladerdeeg 4 tot 5 soepstengels kunt halen.
  3. Prik met een vork gelijkmatig gaatjes in de repen deeg. Dit voorkomt dat het deeg omhoog komt tijdens het bakken in de oven.
  4. Bestrijk de reepjes bladerdeeg met opgeklopt ei. Strooi vervolgens peper, zout en sesamzaadjes over de stengels. Bak de stengels 10 minuten in de oven. Controleer of de stengels mooi bruin zijn geworden. Verwarm ze een paar minuten extra als de stengels nog bleek zien.
  5. Variatie tips:
    • Bestrooi de stengels met kruiden. Bijvoorbeeld bieslook, basilicum, peterselie of bruschetta kruiden
    • Maak kaasstengels door geraspte kaas over de stengels te strooien.
https://www.brendakookt.nl/2013/12/01/feestelijke-soepstengels/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. tanja says

    Dit heb ik nog nooit gemaakt maar lijkt me heel lekker, alle drie de varianten :-)