Pepernootrotsjes

Pepernootrotsjes txt

Vorig jaar maakte ik deze pepernootrotsjes voor het eerst. Ze waren op voor ik het wist en daarom moest ik ze dit jaar ook zeker weer maken. Het recept met daarop de verhoudingen vond ik mijn bakje (inmiddels flinke bak) met uitgescheurde en uitgeprinte recepten. Helaas weet ik niet meer waar dit recept vandaan kwam, volgens mij was het van een blog. Wat ik wel weet is dat deze pepernootrotsjes super lekker zijn. Als je ze hebt gemaakt moet je er snel bij zijn, want ze zijn weg voor je het weet.

Pepernootrotsjes

Voor dit recept kun je gewone pepernoten gebruiken (wie houdt er nou niet van pepernoten omhuld met chocolade??) maar de rotsjes worden dan wel erg groot. Daarom heb ik schuddebuikjes gebruikt. In feite zijn dit mini pepernootjes, ideaal voor een hapje als deze.

Pepernootrotsjes 03

Omdat ik gek op pinda’s ben leek het me leuk om een variatie op het originele recept te maken. Eentje met gezouten pinda´s erdoor. Heer-lijk. Voordeel is dat ik hier in huis de enige ben die gek is op pinda´s dus de rostsjes met pinda’s waren helemaal voor mezelf.

Pepernootrotsjes 04

En vorige week hebben we een babyshower georganiseerd voor een vriendinnetje. Omdat de sint net in het land was leek het me leuk iets met pepernoten te doen. Dus maakte ik de pepernootrotsjes met daarover roze muisjes. Ook lekker. Ook een leuk idee trouwens om bijvoorbeeld rode sprinkels over de pepernootrotsjes te strooien, de kleuren van sinterklaas.

Pepernootrotsjes

Pepernootrotsjes

Pepernootrotsjes

Ingrediënten:

 • 200 gram melkchocolade
 • 1 doos schuddebuikjes
 • 1/2 theelepel koekkruiden
 • nootjes
 • 75 gram witte chocolade

Bereiding:

 1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Breek de chocolade in stukjes (melk en witte chocolade) en voeg dit samen met de koekkruiden in een magnetronbestendige kom. Smelt de chocolade in de magnetron op een hoge stand telkens 30 seconden. Roer het na 30 seconden goed door en plaats het nog een keer in de magnetron. Herhaal dit tot de chocolade gesmolten is.
 3. Roer de schuddebuikjes en pinda's door de chocolade. Maak hoopjes op de bakplaat en laat dit opstijven op een koele plaats. Gebruik hiervoor liever niet de koelkast, hier worden de hoopjes dof van.
https://www.brendakookt.nl/2013/11/24/pepernootrotsjes/

 

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Riet says

  Lijkt me heerlijk! Maar wat zijn “schuddebuikjes” en waar haal ik die?

  • Brenda Kookt says

   Schuddebuikjes zijn van bolletje, het is speculaas-broodbeleg en staat bij de pindakaas en hagelslag in de supermarkt.

   • Riet says

    Oké. Bedankt Brenda.
    Daar had ik ze nooit gezocht. Ik dacht dat ze bij de “Sinterklaas-lekkernijen” zouden liggen. Ik ga het zeker een keer proberen.

 2. Marja says

  Wat een ontzettend leuk idee! En drie met nootjes erdoor….het water staat in mijn mond! Ik ga ze zeker ook maken! Zijn die schuddebuikjes net zo zacht als pepernoten? Of meer als kruidnootjes? Anders ben ik in staat om pepernoten in stukjes te knippen/snijden! Bij de Lidl hebben ze pepernoten op grootmoeders wijze…..super lekker en…zacht! Misschien een idee? Maar i love jouw idee Brenda! Bedankt. :-) Groetjes eneeen fijne zondagavond nog. :-)

 3. Ina says

  Ik zal dit ook maar met in kleine stukjes gebroken speculaasjes proberen, want pepernoten heb ik niet kunnen vinden, laat staan schuddebuikjes! Ik had nooit van schuddebuikjes gehoord (om te eten dan!), maar op je foto lijken ze net zo klein als de pinda’s. Schattig!
  Het zou misschien ook leuk zijn rode en groene Kerst M&M’s over de rotsjes te strooien?

 4. Claudia says

  Hmm wat lekker en wat een slim idee van de schuddebuikjes! Ik vind normale pepernoten uit de supermarkt omhuld met chocolade echt niet lekker , ja serieus … Maar vorig jaar maakte ik dit ook maar dan met pepernoten en vond het heerlijk! Natuurlijk gebruikte ik vrij weinig pepernoten omdat de rotsjes anders opeens wel hele grote rotsen worden..

 5. willy says

  Leuke sinterklaas recepten, ga er beslist een paar van maken.
  Bedankt!

 6. maria passon says

  ik ga je recepten zeker proberen en een tip in plaats van de schuddebuikjes moet je eens corn flakes proberen mmm ook super lekker
  succes met je lekkere dingetjes
  grt maria

  • Brenda Kookt says

   Wat een leuke tip, dat ga ik zeker eens doen (na de sinterklaastijd ;))

 7. anouk says

  Hoi,

  Wat een leuk recept. Ga ik zeker proberen voor 5 december. . Alleen moet ik het de dag van te voren maken. Zou het lekker blijven of zullen de schuddebuikjes zacht worden?

  • Brenda Kookt says

   Je kunt deze pepernootrotsjes goed de dag van te voren maken Anouk, heb ik zelf laatst toevallig ook gedaan.

 8. Stephanie says

  En oh wat waren ze heerlijk én de sinterklaastaart én de pindaschuddebuikjes!!!
  Ik ga ze dit jaar weer maken. Heerlijk! Dank je voor de goede uitleg en de lekkere recepten!