Stamppotje van zoete aardappel

Stampotje zoete aardappel 2

Ineens lag er een zoete aardappel in mijn karretje. Geen idee wat ik er mee ging doen. Maar ik dacht ik neem het gewoon mee. Ik had zoete aardappel nog nooit bereid, en nog nooit gegeten. Dus dat werd eens tijd.

Ik besloot er een lekker stamppotje van te maken én deze groente meteen te verwerken in de 26x groente reeks. De tijd begint te tikken voor de 26x groente-reeks. De Z en de A zijn al gebruik. Dus ik heb besloten voor dit gerecht de joker in de zetten. De X van Stamppotje van Zoete Aardappel.

De zoete aardappel heb ik bereid als een gewone aardappel, namelijk gekookt. De structuur van de aardappel is hetzelfde als een gewone, de smaak echter niet. Zoete aardappel is (misschien raad je het al) lekker zoet. Samen met de andijvie, feta, tomaatjes en paprika een heerlijke combi.

Stampotje zoete aardappel 1

Stamppotje van zoete aardappel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • klontje roomboter
  • peper en zout
  • halve krop andijvie
  • gegrilde paprika
  • zongedroogde tomaatjes
  • feta

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en kook ze op dezelfde wijze zoals normale aardappelen.
Houdt na het koken een kopje kookvocht apart.

Was en snijd ondertussen de andijvie en snijd de gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verkruimel de feta ook een beetje.

Als de aardappelen gekookt zijn stamp je ze fijn. Voeg hier een beetje kookvocht (op gevoel) en een blokje roomboter bij en breng het op smaak met peper en zout. Meng de rauwe andijvie, gegrilde paprika en gedroogde tomaatjes met het aardappelmengsel en garneer het geheel met feta.

 

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. zus says

    Dit ziet er heerlijk uit! In zoete aardappelen zitten veel minder koolhydraten dus een ook nog een stuk gezonder =)

    • Brenda Kookt says

      Ja, als je geen koolhydraten eet mag je wel Zoete Aardappel eten.

  2. Wanda says

    Bedankt voor de tip! Ziet er erg lekker uit!

  3. Pauline says

    Wat zou een goede vervanger kunnen zijn voor andijvie?

    • Brenda Kookt says

      Dan zou ik gaan voor Rucola, Paksoi, Veldsla of Broccoli.
      Broccoli en Paksoi zou ik dan wel voorkoken of bakken.

  4. Rody van der Spoel says

    Erg leuk idee om zoete aardappel zo te gebruiken! Ken het wel in Indonesische en Surinaamse gerechten! Ben benieuwd van de week lekker even maken!

  5. Yvonne says

    Heerlijk gerecht! Lekkere combinatie: het zoet van de aardappels met het enigszins bittere van de andijvie en dan het gekruide van de zongedroogde tomaten, het frisse van de gegrilde paprika’s en het zoute van de feta. Wij vonden het erg lekker!

  6. Marja says

    Gisteren toevallig gemaakt maar dan met spinazie-zongedroogde tomaten en geitenkaas. Lekker!!

  7. Dieuwertje says

    Heerlijk recept, misschien is het wel een welkome aanvulling om er wat geroosterde pijnboompitten, pecannoten of cashewnoten doorheen te doen.

    • Brenda Kookt says

      Dat lijkt me er heerlijk bij Dieuwertje, bedankt voor de tip! Mijn vriend houdt er niet van, maar ik ga er de volgende keer bij mezelf zeker nootjes overheen strooien.

  8. Mariska says

    Ik heb je recept gemaakt en als extraatje geroosterde pijnboompitten erover gestrooid, echt heel lekker! Bedankt voor het recept :)

  9. Antje says

    Ik heb dit recept vanavond uitgeprobeerd aangevuld met olijven en cashewnoten. Het was heerlijk. Dank voor de inspiratie!

  10. Annemieke says

    Net gegeten met krulandijvie uit eigen tuin ;-) Wij vonden het een beetje flauw en hebben er chilisaus doorheen gedaan, voor herhaling vatbaar!

  11. Martine says

    Alles ligt klaar, ga dit morgen maken. Lijkt me heerlijk! Ik heb net een zak pecannoten gekocht dus gezien de tips hier, strooi ik die er ook over heen. Nu al zin in?

  12. Hanneke says

    Vanavond hebben we je stamppotje gegeten. Makkelijk en erg lekker. We hadden wat Surinaamse sambalsaus toegevoegd voor de pit. Bedankt voor je receptje. Dit gaan we vast nog een keer klaarmaken.