Sticky Chickenwings

Sticky chickenwings txt

Tijd voor comfortfood, tijd voor Sticky Chickenwings! Super lekker! Én super makkelijk om te maken. Door de kip met bloem te bedekken krijg je een lekker krokant korstje om je kip. Over de kip met het krokante korstje gieten we een lekker sausje die een beetje kleverig is.

Waarschuwing: Chickenwings moet je met je handen eten en door het lekkere sausje kun je je vingers niet schoonhouden. Dus zorg ervoor dat je een handdoek bij de hand houdt. Dat komt van pas nadat je je vingers hebt afgelikt.

Sticky chickenwings 2

Sticky Chickenwings

Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 750 gram kippenvleugeltjes
  • 100 gram bloem
  • halve theelepel cayennepeper
  • halve theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie (30 ml)

Voor de sticky saus:

  • 1 eetlepel olie (15 ml)
  • 100 ml chillisaus
  • 1 theelepel worcestershiresaus (5 ml)
  • halve theelepel tabasco
  • halve theelepel paprika poeder

Extra benodigd: ovenschaal en plasticzak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng in een plasticzak de bloem, zout en cayennepeper. Doe de kippenvleugeltjes in de zak, kneed dit goed door elkaar zodat de kip bedekt is met een laagje bloem.
Leg de kip in een ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Bak de kip in 30 minuten gaar.

Bereid de sticky saus: Meng in een pannetje een eetlepel olie met worcestershiresaus, chilisaus, tabasco en paprikapoeder. Verwarm dit en giet dit over de kippenvleugeltjes als ze klaar zijn.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Lisa says

    Ohhh lekker! Deze ga ik zeker maken, ben gek op chickenwings!

  2. Marja says

    Wij hebben net pittige chickies zitten eten! Die waren gemarineerd in ketjap! Ook heeeeeerlijk. En toen ik bij de kraam stond dacht ik….volgende keer neem ik sticky kippies en nu kom jij met het recept! Ook toevallig! Ik ga ze zeker proberen, Brenda. Bedankt voor hert recept! :-)

  3. Sophie says

    Plastic zak, wat voor eentje precies?