Visfilet met een krokant korstje

Krokante visfilet2 txt

Vrijdag visdag! Noem het ouderwets, maar bij staat op vrijdag toch vaak vis op het menu.
We zijn gek op vis met een lekker krokant korstje. Om een lekker korstje te creëren kun je vis paneren met paneermeel of broodkruim. Maar je kunt ook een lekker korstje krijgen door grof broodkruim en olie te mengen met smaakmakers. Bijvoorbeeld een beetje citroen, tomaat en verse kruiden. Super lekker, zo krijgt je visje nog meer smaak.

Probeer het eens, maak dit lekkere visje met een smaakvol krokant korstje.

Krokante visfilet1

Krokante visfilet3

Visfilet met een krokant korstje

Bereidingstijd 10 minuten (plus 10 a 20 minuten oventijd)

Ingrediënten voor 2 (flinke) visfilets

  • 2 visfilets vers, of uit de diepvries (ik nam verse panga)
  • halve tomaat
  • lente uitje
  • 10 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van een halve citroen (circa 2 eetlepels)
  • 1/2 theelepel paprika poeder
  • teentje knoflook
  • 2 (oude) boterhammen zonder korst
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • verse peterselie

Bereiding:

Zorg ervoor dat de visfilets ontdooid zijn. Leg de visfilets op een stuk keukenpapier en bestrooi ze met zout. Laat dit ongeveer een half uurtje staan. Dep de vis hierna droog. Verwarm de oven voor op 200ºC.

Verwijder de zaadlijsten van de tomaat, snijd de tomaat in kleine blokjes, de lente ui in ringen en pers de knoflook. Snijd de peterselie fijn. Maal de boterhammen (zonder korst) fijn in een keukenmachine, blender of staafmixer. Meng in een kom het broodkruim met tomaat, parmezaan, lente ui, knoflook, paprika poeder, citroensap en peterselie. Roer de olijfolie hierdoor heen. Breng dit op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in. Leg de visfilets in de ovenschaal, verdeel hier het broodkruimmengsel over.
Bak de visfilets 10-20 minuten in de oven.

Verse visfilets zijn na ongeveer 10-15 minuten klaar, vis uit de vriezer heeft ongeveer 20-25 minuten nodig. Controleer met een vork of de vis gaar is.

 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Maaike says

    Dat ziet er erg lekker uit!

    Wij eten echt te weinig vis… goed moment om weer eens vis op tafel te zetten, met een krokant korstje! :)

  2. Astrid says

    Hoi Brenda,
    Vandaag hebben deze variant klaargemaakt en het was superheerlijk.
    Als extra had ik nog wat prei (over van het vrijdag vispakketje, gemaakt voor Ilya)
    Ingedaan.

    We hebben gesmuld

    Astrid

    • Brenda Kookt says

      Goed idee. Vrijdag (vrijdag = visdag ;-)) aten wij ook een ovenschotel met tomaat, prei en panga.

  3. Sandra says

    Vanavond gesmuld van tilapiafilet met dit krokante korstje. Heerlijk! Dit komt zeker vaker op het menu.