Lunchen met slawraps en rode biet

Slawraps met rode biet 2 txt

Dit is een bietjessalade, maar dan gerold in een blad sla. Zo ontstaat een slawrap. Een leuke manier om een salade te serveren en te eten.

Slawraps met rode biet 1

De bietjessalade bracht ik op smaak met augurk, kappertjes, zilveruitjes en honing. Hierbij voegde ik een beetje yoghurt zodat het lekker romig geheel wordt. Dit mengsel rol je in een blad ijsbergsla. En klaar is je slawrap.

Slawraps met rode biet 3

Slawraps met rode biet

Ingrediënten voor 2 slawraps:

 • 2 kleine rode bieten
 • 2 eetlepels kwark
 • 2 theelepeltjes honing
 • 2 reepjes augurk
 • theelepel kappertjes
 • eetlepel zilveruitjes
 • handje slamelange
 • 2 bladeren ijsbergsla

Bereiding:

Snijd de bietjes in blokjes. Snijd ook de augurk, kappertjes en zilveruitjes fijn. Meng dit alles  met de kwark, honing en een beetje sla.

Pak een groot blad ijsbergsla. Verdeel hier een paar eetlepels van het bietjesmengsel in. Rol het sla blad voorzichtig op.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Simone says

  Ik maakte van de week een Griekse variatie op bietensalade die ook erg lekker was. Goed idee om er een slawrap van te maken!

 2. Marja says

  Wat een goed idee! En nog leuk om het op die manier te serveren ook! Dat kan vast ook met een variatie met zoveel verschillende groentes…..de lijst is eindeloos. Bedankt voor het idee! Groetjes. :-)

 3. Priscilla says

  Ik ben gek op bietensalade. Dit lijkt me echt een heerlijke lunchtip. Die gaat in het receptenmapje