Oosterse Wraptaart

Oosterse wraptaart 3 txt

Na een gastpost van Food Bandits op Brenda Kookt, verscheen ook een van mijn recepten op Food Bandits. Ik koos voor een wraptaart. En natuurlijk deel ik deze ook met jullie op mijn blog.

Na het succes van de Mexicaanse wraptaart was ik toe aan iets nieuws. Niet helemaal nieuw. Het moest een wraptaart blijven, maar dan even niet Mexicaans. Deze keer ging ik op de Oosterse Tour. Hier ontstond deze lekkere Oosterse Wraptaart.

Oosterse wraptaart 1

Vooral als er visite is vind ik het leuk om een wraptaart op tafel te zetten in plaats van opgerolde wraps. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om dit recept te gebruiken om ‘gewone’ wraps te maken. In plaats van het opbouwen van de taart vul je de wraps en rol je ze op. Je kun je ze dan nog even in de oven verwarmen met een beetje kaas en de saus.

Oosterse wraptaart 2

Oosterse Wraptaart

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Ingrediënten (voor4 personen)

  • 6 wraps
  • 350 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 500 gram oosterse groentemix
  • 1 cm gember
  • teentje knoflook
  • 1/4 eetlepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 30 ml sweet chili saus (plus extra voor bovenop)
  • 15 ml ketjap
  • 30 ml soja saus
  • sesamzaadjes (voor bovenop)
  • geraspte kaas (voor bovenop)
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de kipfilet in blokje en bak het in een beetje olie aan in een koekenpan of wok. Rasp de gember en pers het teentje knoflook.
Snipper de ui en voeg dit bij de kip samen met de gember en knoflook. Bak dit even mee voor je de groentemix erbij voegt.
Breng het kip-groentemengsel op smaak met sweet chili saus, ketjap, sojasaus, peper en zout. Laat dit even bakken tot de groenten gaar zijn.

Vet een bakvorm of ovenschaal in en leg een wrap op de bodem. Verdeel hierover 1/5 van het kip-groentemengsel. Leg hierop een wrap, herhaal deze stappen tot je het mengsel hebt gebruikt en de laatste wrap bovenop ligt. Verdeel hierover sweet chili saus, geraspte kaas en sesamzaadjes. Verwarm de wraptaart 10 minuutjes in de oven zodat de wraps opwarmen en de kaas smelt.

Serveer de wraptaart met sweet chili saus en crème fraîche.

 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Fleurtje says

    Je mexicaanse hebben we al een paar keer gegeten. Deze gaan we ook zeker maken.

  2. annemiek says

    Die ga ik ook zeker maken. Maar wat is nu het verschil tussen soja saus en ketjap. Ketjap is toch ook sojasaus?

    • Brenda Kookt says

      Het is allebei een sojasaus, maar ketjap is vaak net even zoeter. Al bestaat er tegenwoordig ook weer juist zoute ketjap.

  3. Lucia says

    Hallo,

    Kun je mexicaanse en oosterse wraptaart ook van te voren klaarmaken en daarna opwarmen ? En eventueel hoe warm de oven en hoe lang. Ivm een feestje met een groot gezelschap.