Caprese spiesjes

Caprese hapjes 2 txt

Op feestjes is het leuk om zo nu en dan eens een ander hapje te serveren. Al zijn deze spiesjes inmiddels bijna een klassieker. Ze komen steeds vaker op feestjes voorbij. Maar hierdoor zijn ze niet minder lekker, ze vallen altijd goed in de smaak.
Je kunt de spiesjes goed voorbereiden, afgedekt in de koelkast kun je ze zeker een dag bewaren. Voor het serveren bestrooi je ze met peper en zout en een beetje vinaigrette. Als je geen basilicumvinaigrette of pestovinaigrette voor handen hebt kun je ook zelf een beetje groene pesto mengen met olijfolie.

Leuk om hiervoor kleine bolletjes mozzarella te gebruiken deze zijn in steeds meer supermarkten verkrijgbaar. Als je geen kleine bolletjes voor handen hebt kun je natuurlijk ook een bol mozzarella in stukjes snijden.

Caprese hapjes 1

Caprese spiesjes

Ingrediënten voor  15 hapjes:

  • 15 kleine bolletjes mozzarella
  • 15 Cherry tomaten
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • basilicum- of pesto-vinaigrette
  • peper en zout

Extra benodigd: prikkertjes

Bereiding:

Halveer de Cherry tomaatjes. Prik een half tomaatje aan een stokje. Rijg hier een blaadje basilicum op, gevolgd door een bolletje mozzarella. Sluit af met een half tomaatje.
Bestrooi de spiesjes met peper, zout en vinaigrette.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Simone says

    Inderdaad, het ideale partyfood! Ziet er leuk uit, is snel en lekker!

  2. Priscilla says

    Mmmmm, lekker! Dit maak ik vaak met verjaardagen.

  3. Aya says

    Hallo Brenda,

    Heb je ook het recept voor de basilicum of pesto vinaigrette? En zo ja, zou ik die dan mogen krijgen?

    Of kun je deze vinaigrettes ook kant en klaar in de winkel kopen?

    Gr, Aya

    • Brenda Kookt says

      Hi Aya, deze vinaigrettes zijn bij o.a. delicatessenwinkels verkrijgbaar. En bijvoorbeeld ook vaak op de markt. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook zelf maken door een pesto verdunnen door een goede olijfolie toe te voegen.

      • Aya says

        Bedankt voor je reactie Brenda. Pesto heb ik in huis, dus ik denk dat ik het zelf wel verdun met wat olijfolie. Ik heb er 1 van goede kwaliteit staan, dus moet goed komen. Verder hoef ik daar geen azijn bij toe te voegen, omdat vinaigrettes o.a. bestaan uit een combi olijfolie/azijn (verhouding is volgens mij 3:1). Mocht ik azijn toevoegen, maakt het dan nog uit wat voor soort azijn (gewone natuurazijn/witte wijnazijn/rode wijnazijn/balsamico azijn)?

        Gr, Aya

  4. Miranda says

    Even een vraagje…als je ze van te voren maakt, zijn de basilicumblaadjes dan nog wel lekker?

  5. Martin Vos says

    Hallo,

    Mijn naam is Martin Vos 46 jaar en ik woon in Zwolle.

    Sinds gisteravond ben ik bezig geweest samen met nog iemand om een gezonde snack op tafel te zetten voor bij de borrel.
    Dit sloeg erg aan, dat wij hebben besloten om vanavond weer een gezonde snack op tafel gaan zetten ook weer voor bij de borrel.
    Dit ga ik 1 weekend in de maand doen, zodat ik ook mee kan doen, want ik moet namelijk veel afvallen i.v.m. overgewicht.
    Ik vond de snack van gisteren ook heel erg lekker.
    Wij gaan elke maand 2 gezonde hapjes voor bij de borrel uitproberen.

    • Brenda Kookt says

      Wat een goed idee, succes. En geniet van de gezonde hapjes :)