Ga naar de inhoud

Hartige poffertjes

Hartige Caprese Poffertjes

Deze poffertjes zijn een uitprobeersel. Bij de eerste hap die ik nam dacht ik dat dit geen succes zou zijn. Maar toen ik na 3 hartige poffertjes tussendoor een gewoon poffertje nam vond ik deze hartige caprese poffertjes veel lekkerder! Voor we het wisten waren ze op. Toch een succes dus!

Zo zet je op een simple sunday toch een verrassend lekker hapje (of maaltijd) op tafel.

Hartige Caprese Poffertjes

Het recept is eigenlijk simpel, door het poffertjesbeslag meng je de ingrediënten van een caprese: mozzarella, tomaat en basilicum.

Hartige Caprese Poffertjes

Hartige caprese poffertjes

Ingrediënten voor 30 poffertjes:

  • poffertjesbeslag
  • 3 tomaten
  • handje verse basilicum
  • bol mozzarella
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de tomaten en mozzarella in kleine stukjes. Snijd de basilicum fijn. Meng de tomatenblokjes, mozzarella en basilicum door het poffertjesbeslag. Breng het beslag extra op smaak door een beetje peper en zout toe te voegen.

Verhit de poffertjespan zodat de pan goed heet is en smeer de kuiltjes in met gesmolten boter. Zet het vuur iets lager, ongeveer op middelhoog vuur. Vul de kuiltjes voor de helft met het beslag. Laat de onderkant bruin worden en keer de poffertjes met een vork voorzichtig om.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op