Bruschetta met geitenkaas en peer

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen

Het viel me op dat de simply sundays vaak weinig groente bevatten. Ook deze keer is het geen mega gezond gerechtje, maar wel weer een hele lekkere. Na de mango cakejes, shoarma, kipnuggets en hartige poffertjes vandaag een bruschetta. Ideaal als je een zondag in de tuin hebt gezeten of ergens op visite bent geweest.

Een heerlijke frisse bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen. Heer-lijk!

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen

Voor een bruschetta kun je heel goed oud brood gebruiken. Doordat je het brood roostert of grillt in de oven verdwijnt de oude taaie bite van je brood. Het wordt juist lekker krokant. Gooi oud brood dus niet weg, maar trakteer jezelf op een lekkere bruschetta. Bijvoorbeeld deze met geitenkaas en peer.

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen(sl)

Bruschetta van geitenkaas met peer

Ingrediënten

  • 4 sneden boeren brood (of 12  sneetjes stokbrood/ciabatta e.d.)
  • geitenkaas
  • rijpe peer
  • 6 gedroogde vijgen
  • pijnboompitjes
  • honing
  • tijm
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Snijd de sneetjes brood in 3 of 4 stukjes (afhankelijk van de grootte van je brood). Besprenkel de stukjes brood met olijfolie en een beetje zout. Verwarm het brood ongeveer 10 minuten in een oven op 180ºC.

Rooster de pijnboompitjes, snijd de vijgen fijn, schil de peer en snijd het in stukjes.

Haal het brood uit de oven. Beleg de stukjes brood  met peer en brokjes geitenkaas. Verdeel hiertussen stukjes gedroogde vijg. Bestrooi met tijm en pijnboompitjes. Verdeel tot slot een beetje vloeibare honing over de bruschetta’s.

Geniet van dit heerlijke hapje.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Vera says

    Dat ziet er heerlijk uit Brenda!!
    dit ga ik zeker maken deze zomer
    voor bij de BBQ ?

  2. Julie says

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb het receptje al opgeslagen bij mijn favorieten op mijn pc :-)

  3. Ina says

    Dat lijkt me een heerlijke combinatie, peer en geitenkaas! Misschien ook met vijgenjam?