Spinazie-filodeeg taartjes

Spinazietaartjes

Hartige taarten zijn favoriet, ik ben er gek op. En omdat mini-varianten áltijd leuk en schattig zijn, zijn deze spinazie-filodeeg taartjes dat ook. Daarbij zijn ze nog lekker ook!
Leuk om als hapje op tafel te zetten of te serveren als voorgerecht of als gerechtje bij een buffet.

spinazietaartjes

spinazietaartjes

Spinazie-filodeeg taartjes

Ingrediënten voor 12 taartjes:

  • 12 plakjes filodeeg
  • 300 gram spinazie (uit de diepvries)
  • 100 gram spekblokjes
  • 100 gram feta
  • 3 eieren
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 125 gram Cherry tomaatjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Ontdooi het filodeeg en de spinazie.  Bak de spekblokjes in een koekenpan aan. Verwarm de spinazie in een pannetje.
Halveer de Cherry tomaatjes en verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitjes even in een koekenpan.

Meng de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering), tomaatjes, en eieren.
Vet de muffinvorm in. Snijd de plakken filodeeg in tweeën. Drapeer de filodeeg in de muffinvorm. Gebruik per vormpje twee laagjes deeg zodat je straks een lekker stevig taartje krijgt.
Verdeel de spinaziemix over de muffinvormpjes en garneer de taartjes met pijnboompitjes en feta.

Verwarm de taartjes 30 minuten in de oven.

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. AJ says

    Hartige taartjes van filodeeg lijkt mij zeer makkelijk en lekker.
    Maar recepten met spinazie laat ik meestal links liggen.
    Niet lekker en dat soort bewoordingen klinken aan tafel.
    Weet jij een leuke lekkere vervanging van spinazie?
    We dan een hele hoop recepten kunnen uit proberen.

    Bedank voor je leuke recepten en andere schrijfsels. Deze lezen lekker weg en geven vaak de mooiste ideeën.
    Met vriendelijke groet,
    AJ

    • Brenda Kookt says

      Wat jammer dat spinazie niet in de smaak valt bij jullie. Je kunt het vervangen door bijvoorbeeld stukjes courgette. Courgette heeft een minder uitgesproken smaak dan spinazie.
      Ook kun je een mix van courgette en wortel gebruiken. Of wat dacht je van broccoli paprika en kip? Zie dit recept.
      Groetjes, Brenda

  2. Joyce says

    Lijkt me erg lekker, ga het zeker eens proberen!

  3. Wendy says

    Erg lekker was het weer. Altijd succes met jouw recepten, ze vallen goed in de smaak hier!

  4. Annet says

    Hoi!
    Dit lijkt me heerlijk om eens te maken.
    Ik had even een vraagje, doe je de eieren gekookt door de spinazie of rauw?
    Groet, annet

    • Brenda Kookt says

      De eieren gaan rauw bij het spinaziemengsel. In de oven gaart het zodat het mengsel stolt en mooi bij elkaar blijft.

  5. Anouk says

    hallo,
    Ik ben allergische voor varkensvlees. Meestal weet ik wel wat ik zou kunnen vervangen voor als er iets met varkensvlees is gemaakt. Maar van spekjes vind ik dat altijd moeilijk! Wat voor vlees zou ik hier mee kunnen vervangen of zou het evt. ook vegetarisch lekker zijn?

    Leuke site trouwens ik kreeg dit als tip van iemand :-)

    Groetjes,
    Anouk

    • Brenda Kookt says

      Vegetarisch is dit ook lekker hoor Anouk. Wel zou ik in dat geval iets meer zout toevoegen. De spekjes geven namelijk een lekkere zoute smaak aan het gerecht

  6. Carmen says

    Lijkt mij een erg lekker recept! Is het bedoeld om koud of warm te eten?

    • Brenda Kookt says

      koud of lauw-warm, kan allebei in dit geval. Ik ga het liefst voor warm.

  7. Aukje says

    Klink goed, wat doe je met de eitjes?

  8. Ellen says

    Kan ik de spinazie filodeegtaartjes ook ’s morgens maken en pas ’s avonds afbakken om als warm voorgerecht te serveren?

    • Brenda Kookt says

      Hoi Ellen, als je ze vooraf wilt maken zou ik ze wel meteen al afbakken. Dan wel iets minder lang, en avonds weer opnieuw opwarmen in de oven.

  9. Tessa says

    Hoi!
    Heerlijk recept lijkt me dit! Is het mogelijk om een siliconen muffinvorm te gebruiken?
    Heb je hier ervaring mee?

  10. Sjoeke says

    Hoi hoi!
    Klinkt heel erg lekker! Ik ga deze maken voor ons kerstdinner. Maar even een vraagje, kun je ook bladerdeeg gebruiken ipv filodeeg?

    • Brenda Kookt says

      Je kunt ook bladerdeeg gebruiken. Structuur van het deeg is dan wel iets anders

  11. Wim says

    Heerlijk! Dat filodeeg is echt super leuk spul!
    Heb het deze kerst als voorgerecht geserveerd samen met een klein kopje bloemkoolsoep (ook van deze site :)) Viel erg goed in de smaak!

  12. Monica says

    Hoi ff een rare vraag wat moet je met de eieren doen in het recept Spinazie-filodeeg taartjes

    • Brenda Kookt says

      Hoi Monica, Deze meng je met de overige ingrediënten van de vulling. In het recept staat het als volgt beschreven: Meng de spinazie met de spekblokjes, feta (houd een beetje feta apart voor de garnering), tomaatjes, en eieren.